Oğlu ve kızıyla aynı üniversitede okuyor

Oğlu ve kızıyla aynı üniversitede okuyor
Çankırı'da yaşayan 42 yaşındaki çiftçi Durmuş Işıklı, oğlu ve kızının işletme bölümünde okuduğu Karatekin Üniversitesinde, kendisi de Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Programı'nda öğrenim görüyor- İlkokul, ortaokul ve liseyi farkı dönemlerde a

ÇANKIRI (AA) -ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da yaşayan 42 yaşındaki çiftçi Durmuş Işıklı, oğlu ve kızıyla aynı üniversitede öğrenim görüyor.

Çocuklarıyla farklı zamanlarda Aşağı Alagöz İlkokulu, Kızılırmak Ortaokulu ve Kızılırmak Lisesini bitiren baba Durmuş Işıklı, şimdi de oğlu Hüseyin (22) ve kızı Fatma Işıklı (20) ile Çankırı Karatekin Üniversitesinde öğrenim görüyor.

Üniversiteye bağlı Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Programı'nda öğrenim gören Durmuş Işıklı'nın kızı ile oğlu ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi. Baba ve çocukları aynı üniversitede okumanın heyecanını yaşarken zaman zaman birbirlerine ders çalıştırıyor.

Baba Durmuş Işıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarıyla aynı okulda öğrenim görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gidemediğini belirten Işıklı, "1990 yılında liseyi bitirdim. Maddi imkansızlıklardan dolayı okula devam edemedim. Sonra araya iş hayatı ve evlilik girince iyice okumaktan uzaklaştık." dedi.

- Kızı motive olsun diye sınava girdi

Kızının sınav stresini paylaşmak için sınava girdiğini aktaran Işıklı,"2014'te kızımla birlikte sınava girdim. Ona motivasyon olsun diye girmiştim. Üniversite sınavını birlikte kazandık. Bu arada oğlum da işletme bölümü ikinci sınıfta okuyordu. Kızım 4 yıllık işletme bölümünü kazanırken ben 2 yıllık meslek yüksek okulunu kazandım. O okurken benim de içime okuma isteği doğdu ve ben de üniversiteye kaydımı yaptırdım." diye konuştu.

Çocuklarıyla aynı okulda okumanın çok güzel olduğunu belirten Işıklı, "Aynı üniversitede kızım ve oğlumla okumaktan çok mutluyum. Eğitim önemli ve çok güzel diye düşünüyorum. Eğitim için yaş önemli değil, insanın içinde azim ve istek olması lazım." ifadelerini kullandı.

Durumlarını görenlerin şaşırdığını vurgulayan Işıklı, "Dışarıdan aynı okulda okuduğumuzu görenler çok şaşırıyor ve inanmıyor. İlk kayıt yaptırdığımda birçok arkadaşım bunu başaramayacağımı düşünüyordu. Şimdi birçok kişi beni örnek alıp okumaya karar verdi. Benim bu hareketimi takdir ediyorlar. Ben de insanlara örnek olmaktan mutluyum." diye konuştu.

- Oğluyla birlikte mezun olcak

Işıklı, bu dönemin sonunda oğluyla mezun olacağını ifade ederek, "Bugüne kadar çiftçilik yaptım ama bazı nedenlerle çiftçiliği yürütemiyorum. Okul bittikten sonra okuduğum bölümle ilgili işler yapmak istiyorum. Çocuklarımın okulu bittikten sonra güzel yerlere gelmesini istiyorum. Onlara örnek olmaktan da çok mutluyum." dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 2. sınıf öğrencisi Fatma Işıklı ise ağabeyi ve babasının bu yıl okulu bitirecek olmasına üzüldüğünü kaydetti.

Babasının kendisiyle birlikte sınava gireceğini duyduğunda şaşırdığını ifade eden Işıklı, "Babam benim heyecanıma ortak olmak istedi. İlk duyduğumda şaşırdım. Birlikte üniversite sınavına girdik. Babamın bu tavrı beni çok mutlu etti, bana moral kaynağı oldu. Sonuçlar açıklandığında babamla aynı üniversiteyi kazandığıma çok sevindim. Arkadaşlarım da çok şaşırdı ve babamın bu yaşta okul kazanmasından dolayı tebrik ettiler." diye konuştu.

Babasının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Işıklı, "Babam eğitim hayatımda hep büyük bir motivasyon kaynağım oldu. Buralara gelmemde, başarı sağlamamda ailem en büyük moral kaynağım." ifadelerini kullandı.

Ağabeyiyle aynı fakültede olduklarını dile getiren Işıklı, "Ağabeyim de işletme okuyor. Bir nevi onun izinde ilerliyorum. Aynı liseyi okuduk, şimdi aynı bölümde okuyoruz. Onlar benim destekçim, yol gösterenim ama ikisi de bu yıl mezun olacak." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.