"Oğlum 'şehit' olarak en değerli Anneler Günü hediyesini verdi"

"Oğlum 'şehit' olarak en değerli Anneler Günü hediyesini verdi"
Dağlıca'daki saldırıda şehit düşenKonyalı Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun annesi Sultan Aydın, evladı olmadan geçireceği ilk Anneler Günü'nde "Oğlum 'şehit' olarak en değerli Anneler Günü hediyesini verdi." dedi.

Dağlıca'daki saldırıda şehit düşenKonyalı Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun annesi Sultan Aydın, evladı olmadan geçireceği ilk Anneler Günü'nde "Oğlum 'şehit' olarak en değerli Anneler Günü hediyesini verdi." dedi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde 9 Eylül 2015'te son yolculuğuna uğurlanan şehit Köseoğlu'nun annesi Sultan Aydın (50), davranışları ve sözleriyle herkesi duygulandırıyor.

Oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra vakur duruşunu hep koruyan Aydın, evladı olmadan ilk Anneler Günü'nü geçirmenin hüznünü yüreğinde taşısa da şehit annesi olmanın gururunu yaşıyor.

Anne Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yaşındayken oğlu Tuğrul'u dünyaya getirdiğini söyledi. Evlendiğinde eşinin çalışmadığını, yokluk içinde dört çocuğunu büyüttüğünü belirterek, "ilk göz ağrım" dediği evladı Tuğrul'a süt alamadığı günlerin olduğunu dile getirdi.

- Kardeşlerine hem ağabeylik hem annelik yapmış

Henüz 27 yaşındayken eşinden ayrıldığını aktaran Aydın, "Tuğrul henüz birinci sınıfa gidiyordu. Pek oyuncağı yoktu. Oyuncak treni çok istiyordu. Oğlum doğum gününde aldığım raylı treni halının üzerine bırakıp saatlerce oyuncağını seyretti." dedi.

Markette gece yarılarına kadar çalışırken çocuklarına annesinin baktığını anlatan Aydın, şehit evladının kardeşlerine sadece ağabeylik değil, annelik de yaptığını söyledi.

- "Bir damla kanım bayrağın üzerine nasip olur inşallah"

Aydın, hep asker olmak isteyen Tuğrul Köseoğlu'nun şehitlik mertebesine erişmesiyle farklı duygular içerisine girdiğini vurgulayarak, "Gelinim hamileyken oğluma, 'İstersen başka bir mesleğe yönelebilirsin' dediğim de Tuğrul, 'Anne, bayrağın üzerine benim kanımdan nasip olur inşallah. Çok istiyorum. Vatan uğruna canım feda olsun' karşılığını verdi. Oğlumla gurur duyuyorum." diye konuştu.

Acısının büyük olduğunu ancak bu durumu gurura dönüştürdüğünü aktaran Aydın, "Bir oğlum değil, bin oğlum olsa da vatan uğruna feda ederim" ifadelerini kullandı.

- "Şehit annesi olmaktan daha büyük hediye olur mu?"

"Oğlum 'şehit' olarak en değerli Anneler Günü hediyesini verdi. Şehit annesiyim. Tuğrul vatan uğruna kendini feda ederek en büyük anneler günü hediyesini verdi. Bundan sonra kim hediye getirirse getirsin hediye olarak görmem." diyen Aydın, şöyle devam etti:

"Şehit annesi olmak o kadar güzel bir duyguymuş ki inanın kelimelere dökemiyorum. Tuğrul her Anneler Günü'nde sürpriz yapar, hediye gönderirdi. Şimdi gerçekten bana hediyelerin en büyüğünü verdi. Çok güzel bir mertebede. Doğum yaptığımda ağladığında ben de ağlardım. Kıyamadığım oğlumun şimdi gururla şehit olduğunu dillendiriyorum. Şehit annesi olmaktan daha büyük hediye olur mu? Bir olursak bizi kimse bölemez. Biz bir bütünüz. Binlerce şehit versek de ölmedik, ayaktayız. Annelerin acı çekmesini görmek istemiyorum. Ağlamayın, dimdik durun ki Türk milleti olarak nasıl ayakta durduğumuzu herkes görsün. Dik duralım. Bitecek, buna emin olun. Terörü kimse desteklemesin, benim yüreğim yandı, başka anaların yüreği yanmasın."

- Kokusu gitmesin diye oğlunun bavulunu açmıyor

Evladının şehit olmadan önce izne ayrılmayı düşündüğünü dile getiren Aydın, Türk bayrağına sarılı cenazesiyle, izin için hazırladığı bavulunun da geldiğini söyledi.

Aydın, bavulun kendisine teslim edildiğini belirterek, "Valizi açıp içindeki, yıkadığı, giydiği kıyafetlerinin kokusunun gitmesini istemiyorum. Bu yüzden valizi daha hiç açmadım. İstiyorum ki kendi eliyle hazırlamış olduğu elbiseleri aynı düzen dursun. Onun dokunduğu elbiselere başka bir temas olmasın istiyorum. Benden sonra merak eder açarlarsa bilmiyorum ama ben açmak istemiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.