"Oğlumu darbeden kişiyi affediyorum"

"Oğlumu darbeden kişiyi affediyorum"
İzmir'de oğlu esnaf tarafından darbedilen Suriyeli baba Hantumani:- "Oğlumu darbeden kişiyi affediyorum, Allah da onu affetsin. Ne Suriyeli ne yabancı ne de başka bir çocuğun başına böyle bir olay gelmesini isterim"- Esnafın darbettiği çocuk Hasan Hantuma

İZMİR (AA) - ÖMER SÜT - İzmir'de bir esnafın darbettiği 6 yaşındaki Suriyeli Hasan Hantumani'nin ailesi zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.
Suriye'den 3 yıl önce ayrılan ve önce Gaziantep'in Islahiye ilçesine ardından İzmir'e gelen Hantumani ailesi, Murat Mahallesi'nde 2 odalı metruk bir evde 7'si çocuk 15 nüfusla yaşam mücadelesi veriyor.
Penceresi ve çatısı naylon ile kaplı evi elektrik sobasıyla ısıtmaya çalışan aile, henüz bir haftalık Rewa bebeğin üşümemesi için büyük çaba gösteriyor.
- "Herkes kendi rızkının peşinde koşuyor"
Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen ailesini İzmir'de hayatta tutmaya çalışan 43 yaşındaki Abdulcelil Hantumani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 odalı metruk evde akrabaları 3 aile ile yaşadıklarını anlattı.
Halep'te bulunduğu dönemde bazen taksi şoförlüğü bazen de inşaat işçisi olarak çalıştığını vurgulayan Hantumani, savaş döneminde kentte yaşamanın imkanı kalmadığını, bu nedenle de ülkelerini terk ettiklerini söyledi.
"Çocuklarımı okuturum, ailem de daha iyi şartlarda yaşasın" düşüncesiyle İzmir'e geldiklerini ve kimseye muhtaç olmamak için bulduğu her işte çalıştığını dile getiren Hantumani, "Bu dünyada kimse aç kalmaz, herkes kendi rızkının peşinden koşuyor. Türkiye'de çok para kazanmıyoruz ama bu durumda da mutlu olmaya çalışıyoruz. Annem, yengelerim ve kayınbiraderlerim ile şu gördüğünüz evde yaşıyoruz" dedi.
Yaşadıkları evi temizleyip bazı bölümlerini tamir ederek yaşanır kıldıklarını aktaran Hantumani, "Tadilat yaptıktan sonra çatı ve pencereleri naylonla kapattık. Kışın çok zor oluyor, evin her tarafı rüzgar aldığından çocuklar çok üşüyor. Ev sahibinden de Allah razı olsun, bizden çok düşük bir kira alıyor" ifadelerini kullandı.
- Esnafın çocuğunu darbetmesi
Oğlu Hasan'ın bir esnaf tarafından darbedilmesinin görüntülerini televizyonda izlediğini ve çok üzüldüğünü belirten Hantumani, oğlunun hatalı olabileceğini ancak verilen tepkiyi çok abartılı bulduğunu vurguladı.
Hantumani, şunları kaydetti:
"O kişinin Hasan'a yaptığı davranış acımasızcaydı. Onun da çocuğu var. Bir baba olarak bu olay onun başına gelseydi neler hissederdi acaba? Oğlum Hasan hatalı olabilir ve o adam olay sırasında sinirlerine hakim olamamış olabilir ancak oğluma tepkisi çok abartılıydı. Çocuğum ölseydi o insan ne yapacaktı? Oğlumu darbeden kişiyi affediyorum, Allah da onu affetsin. Ne Suriyeli ne yabancı ne de başka bir çocuğun başına böyle bir olay gelmesini isterim."
Kötü bir olayla gündeme gelmelerinden duyduğu üzüntüyü de dile getiren Hantumani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendileriyle ilgilendiği için minnettar olduğunu ifade etti.
Hantumani, çocuklarının eğitime devam etmesinin en büyük dileği olduğunu sözlerine ekledi.
- "İnsanlara yardım etmek için polis olmak istiyorum"
Esnaf tarafından darbedilen Hasan Hantumani ise şimdilik tek derdinin, hediye edilen bisiklete binmeyi öğrenmek olduğunu söyledi.
Okula gitmek istediğini ve bu konuda validen söz aldığını vurgulayan küçük çocuk, "Okulu bitirdikten sonra insanlara yardım etmek için polis olmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.