"Öğrenci Üye Yerel Kurultay ve Paneli" düzenlendi

"Öğrenci Üye Yerel Kurultay ve Paneli" düzenlendi
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, kentteki üniversitelerde mühendislik okuyan öğrencilere yönelik "Gelecek bizden ne bekliyor" ana temalı "Öğrenci Üye Yerel Kurultay ve Paneli düzenledi.

MMO Konferans Salonunda düzenlenen panele, MMO Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren, MMO Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, üretim alanında gençlere tavsiyelerde bulundu. Konya’nın hızlı gelişen bir sanayisinin yanında girişimcilik ruhu yüksek bir şehir olduğunu vurgulayan Duransoy, “Çok yakında Konya Anadolu'nun üretim merkezi olacak. Gençler, üretimsiz bir büyüme ve gelişme olmaz. Üretim deyince her alanda üretimden bahsediyorum. Her alanda milli ve yerli üretimi kastediyorum. Sanayide, tarımda, enerjide, bilgide her yerde her şekilde üretim ama en önemlisi tüm bu alanlarda verimli, teknolojik ve katma değeri yüksek üretim. Konya’daki mevcut üniversitelerimizin yeni kurulacak olan teknik üniversitenin, Teknokent ve İnnopark gibi teknolojik geliştirme merkezlerinin, serbest bölgenin, bilim merkezinin sayısı her geçen gün artan AR-GE merkezlerimizin buna katkısı son derece fazla. Hiçbir zaman unutulmamalı ki bu üretime katkı sağlayacak, bu üretimi sırtlayıp, zirveye taşıyacak ve Türkiye’yi dünyada bir numara yapacak tek güç siz mühendislersiniz. Siz olmadan bunların hiç birinin anlamı yok” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan ise, Türkiye’de nitelikli eleman ve iş arayan insanlar bakımından eksiklikler olduğunu belirterek, “Buradaki en büyük sorumluluğu da biz hocalar olarak üzerimize alıyoruz. Sanayi bizden çok önce gidiyor. Bizde ona göre öğrenci yetiştirmemiz lazım. Üniversitelerde laboratuvar kurduğumuzda dernek her sene kendini güncelleyecek kadar hızlı değil. Laboratuvara aldıklarınız bir zaman sonra demode oluyor. Sanayici kendini sürekli güncellemek zorunda. O zaman karşımıza şu çıkıyor. Biz bu teknolojiyi nerede göreceğiz sanayide göreceğiz. Laboratuvarla ilgili temel malzemeleri ancak sanayinin içerisinde göreceğiz” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra MMO Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk tarafından "Gelecek bizden ne bekliyor" konulu panelde öğrencilere sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.