Öğrenciler küresel ısınmaya dikkat çekti

Öğrenciler küresel ısınmaya dikkat çekti
Niğde Üniversitesinden 3 kız öğrenci, küresel ısınmaya karşı alınabilecek önlemlere dikkat çekmek için vatandaşları bilgilendirdi

NİĞDE (AA) - Niğde Üniversitesinde öğrenim gören 3 kız öğrenci, küresel ısınmaya karşı alınabilecek önlemlere dikkat çekmek için kent meydanında vatandaşları bilgilendirdi.

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri İlknur Yöndemli, Raziye Pınar ve Melek Solak, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kent Meydanı'nda kurdukları stantta, önce anket çalışması yaptıkları vatandaşlara küresel ısınmaya karşı alınacak önlemleri anlattı.

Pınar, yaptığı açıklamada, gereksiz kullanılan parfümlere, kesilen ağaçlara dur demek için ve vatandaşların enerji tasarrufu yapmaları, ısı yalıtımı kullanmaları, güneş enerjisi kullanmaları konularına dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

Yöndemli ise, vatandaşlara anket yaparak ve çıkan sonuçla küresel ısınmayla ilgili Niğde'de neler yapabileceğini göstermek istediklerini belirtti.

Yöndemli, şunları kaydetti:

"Küresel ısınmayı her şey tetikliyor. İnsanların ağaçlandırmaya mı su tasarrufuna mı ihtiyacı var. Anket yapıyoruz ve anket sonucunda bir değere ulaşıyoruz. Bunun sonucunda belediyenin veya başka kurumların desteğiyle Niğde'de ne gibi proje yapılabileceğine bakıyoruz. Bu konuda insanlar bilgili mi neler yapıyorlar ölçüyoruz. Daha sonrasında da neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Evlerinde tasarruflu ampul kullanıyorlar mı, sularını boşuna mı harcıyorlar bunlar küresel ısınma için çok önemli etkenler. Bunları da tavsiye niteliğinde söylüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.