Öğrenciler şehit annesini duygulandırdı

Öğrenciler şehit annesini duygulandırdı
Eşref Bitlis Ortaokulu öğrencileri, 1999'da Şırnak Gabar Dağı'nda terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Murat Eroğlu'nun annesini ziyaret ederek, yaptıkları Türk bayrağı resmini hediye etti- Anne Eroğlu:- "Kolay değil bunu yaşamak, hiç kolay

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Eşref Bitlis Ortaokulu öğrencileri, terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Murat Eroğlu'nun annesini ziyaret ederek, yağlı boya ile yaptıkları Türk bayrağı resmini armağan verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Eşref Bitlis Ortaokulunca yürütülen "Şehitlerimizi Unutmuyoruz Projesi" kapsamında, okul yönetimi ve öğrenciler her ay iki şehit ailesinin evine ziyarette bulunuyor.

Bu ayki ziyaret kapsamında 5'inci sınıfta okuyan 15 öğrenci, öğretmenleri ve okul müdürünce 1999 yılında Şırnak Gabar Dağı'nda 20 yaşında şehit düşen Murat Eroğlu'nun ailesine gerçekleştirildi.

Öğrenciler, evinde ziyaret ettikleri Eroğlu'nun annesi Yeter Eroğlu'na yaptıkları Türk bayrağı resmini ve çiçek hediye etti. Hediye edilen resmi öpen Eroğlu, gözyaşlarına hakim olamadı.

Oğlunun da bir zamanlar böyle çocuk olduğunu söyleyen Eroğlu, "Kolay değil bunu yaşamak, hiç kolay değil. 17 yıl geriye gittim. Ben bir hafta önce Çanakkale'den geldim, oraları gezdim. Şehitlerin olduğu yer, aynı Medine gibi, hiçbir farkı yok. Çok duygulandım" dedi.

- "Bu ciğerin yarısı yok"

Oğlunun askere gittiğinde nişanlı olduğunu, terhis olmasına iki ay kala şehit düştüğünü anlatan Eroğlu, "Akdere İmrahor Okulu motor bölümünde okuyordu. Kimse dokunmasın, dövmesin diye imtina ederdim. Oğlumu babasız büyüttüm. Babası öldüğünde Murat 13 yaşındaydı. Küçük oğlum Nihat da ticaret bölümünde okuyordu. Bir gün birinin okuluna gidiyordum, diğer gün birinin okuluna gidiyordum kimse dövmesin diye. Ama döven dövdü benim oğlumu." sözlerine yer verdi.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Eroğlu, "Kim gelirse gelsin, kim konuşursa konuşsun, bu ciğerin yarısı yok. Öğrencilerin, hocaların ayaklarına sağlık. Memnun olduk. Geleceklerini öğrenince çok mutlu oldum. Ama bir yanımız buruk." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerin şehit annesine yazdıkları şiiri ve yazıları okuması, Eroğlu'nu duygulandırdı.

- "Şehitlerimizi Unutmuyoruz Projesi"

Projeye ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan okul müdürü Nurullah Yılmaz, Eşref Bitlis Ortaokulu olarak projeyi yeni tasarladıklarını ve bu kapsamda her ay iki şehit ailesinin evini ziyaret edeceklerini söyledi.

Şehitlik makamının çok önemine değinerek, vatan sevgisi ve şehitliğin sonsuzluğa ulaşmak olduğunu aktaran Yılmaz, " Öğrencilerimize vatan sevgisini ve şehitlik duygusunu aşılamak istiyoruz. Yeni nesil yetiştiriyoruz ve bu neslin güzel duygularla yetişmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, şehit ailelerine ziyaretlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öğrenciler şehit annesini duygulandırdı

Öğrenciler şehit annesini duygulandırdı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.