Öğrencilerden cezaevine anlamlı yardım

Öğrencilerden cezaevine anlamlı yardım
Özel eğitim kurumu öğrencileri, bir hükümlünün isteğini yanıtsız bırakmayarak, topladıkları kitapları Bandırma Kapalı Cezaevi kütüphanesine gönderdi

İSTANBUL (AA) - Bandırma Kapalı Cezaevi'nde yatan bir hükümlünün kitap çağrısı üzerine Oğuzkaan Koleji öğrencileri tarafından toplanan kitaplar, cezaevinin kütüphanesine gönderildi.

Kolejden yapılan açıklamada, okulun yönetim kurulu üyesi ve eğitim uzmanı Hatice Yılmaz'a Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan hükümlü Süleyman Aydın tarafından gönderilmiş bir mektup ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, "Cezaevinde kütüphanemiz var ancak içinde kitap yok. Okumak isteyen çok mahkum var. Cezaevinde geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirip buradan çıktığımızda topluma yararlı insanlar olup sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz" yazan mektuptaki çağrı üzerine okuldaki öğrencilerin bu doğrultuda kampanya başlattığı belirtildi.

Öğrencilerin konuya ilişkin afişler tasarladığı aktarılan açıklamada, okul kampüslerinde kısa sürede toplanan yüzlerce kitabın kargoyla Bandırma'daki cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Yılmaz, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Cezaevine kitap kampanyası, öğrencilerimiz için büyük bir hayat dersi oldu, büyük ilgi gördü. Cezaevi yetkilileri de memnuniyetlerini dile getirdi. Bu kitapların parmaklıklar arkasındaki tutuklu ve mahkumlara da yeni ufuklar açmasını umut ediyoruz. Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk kampanyalarında bu kadar aktif olmasından dolayı gurur duyuyoruz."




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.