Öğrencilere geri dönüşüm anlatıldı

Öğrencilere geri dönüşüm anlatıldı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Çevre Haftası kapsamında okullarda öğrenim gören öğrencilere geri dönüşüm konusunda eğitim semineri verildi.

Beyşehir Belediyesi ve Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi isimli geri dönüşüm firması işbirliği ile ilçede bulunan eğitim kurumlarında ambalaj atıklarının toplanması ve geri dönüşüm konularında seminerler verildi. Çevre Mühendisi Murat Aktaş ve firma yetkilisi Furkan Girgin tarafından ilkokullarda verilen eğitim seminerlerinde, katılımcılara ambalaj atıklarının geri dönüşümü anlatıldı. Aktaş ve Girgin, hedeflerinin bu tür eğitim seminerleri ile çocuklarla daha küçük yaşlarla iken çevre bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Doğal kaynakların korunması amacıyla ambalaj atıklarının çöplerden ayrıştırılarak ambalaj atığı konteynerlerine atılması çok önem taşıyor. Bu atıkların geri dönüştürülmesiyle ülkemizin doğal kaynakları da korunmuş oluyor” dedi.
Çocukların da yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde, katılımcılara çevre ile ilgili eğitici ve bilinçlendirici dergiler dağıtıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.