Öğrencilere göl gezisi

Öğrencilere göl gezisi
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından yerel yönetimler eğitimi alan yüksekokul öğrencilerine yönelik olarak göl gezisi düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda Yerel Yönetimler Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler Beyşehir Belediyesi’ne ait Kubadabad Gemisi ile düzenlenen göl gezisi programına katıldı. Geziye Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel de eşlik etti.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, üniversite gençliği ile fırsat buldukça çeşitli platformlarda bir araya gelmeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Onlarla birlikte oluyoruz ki, hem bugüne dair isteklerini, hem de geleceğe dönük düşüncelerini öğreniyoruz. Bu tür buluşmalarda onlara ilçemizi, yöremizi ve farklı yönlerini tanıtmaya özen gösteriyoruz. Çünkü onlar bizim ilçemizden ayrılıp gittiklerinde Beyşehir’in deyim yerindeyse tanıtım elçisi olacaklar” dedi.
SÜ Beyşehir Meslek Yüksekokulu’nda katıldığı bir program sonrasında bir araya geldikleri öğrencilerle Beyşehir üzerine ve geleceğe dair sohbet ettiklerini hatırlatan Özaltun, “Konu açıldığında, yönelttiğimiz ‘Beyşehir Gölü’nde kaç ada var’ sorusuna çok az sayıda öğrencimiz cevap verebildi. 33 ada olduğunu söylediğimizde de inanmak istemediler. Bunun üzerine yüksekokulda yerel yönetimler bölümünde öğrenim gören gençlerimize bu adaları göl üzerinde gezi programı düzenleyerek tanıtmak istedik. Şu anda Beyşehir denizinin üzerinde tur yapıyoruz ve gençlerimizle adalarımızı, coğrafi güzellikleri, Anamas Dağı ile Beyşehir’in doğal güzelliklerini göl üzerinde konuşuyoruz. Aramızda olan öğrencilerimiz Türkiye’nin 25 farklı yerinden geliyor. Eğer biz onlara bu bölgenin doğal güzelliklerini, tarihini, doğasını, coğrafyasını yeterince anlatabilirsek, bu kardeşlerimiz de mesleki hayatlarını idame ettirecekleri gidecekleri yerlerde Beyşehir’i anlatacaklar, tanıtacaklar, belki de buraya ziyaretler düzenleyecekler. Hedefimiz bu… Beyşehir’de onlar öğrenim görürken hafızalarında tatlı anılar kalması için de bu tür gezi programlarına ayrı bir önem veriyoruz. Tabi sadece üniversite öğrencilerimize yönelik değil, lisede, ortaokulda ve ilkokulda öğrenim gören öğrencilerimiz için de sık sık bu tür gezileri düzenliyoruz. Amacımız, her platformda ilçemizin daha iyi tanıtılmasını sağlamak. Özellikle, üniversite gençliği, hep gittikleri yerlerde sosyal faaliyetlerin azlığından yakınırlar. Ama bizim Beyşehir’de sosyal faaliyet yapacak o kadar çok alanımız var ki, işte bu tür gezi programları sosyal faaliyet anlamında da onlara çeşitli kazanımlar sunuyor” diye konuştu.
Geziye eşlik eden Öğretim Görevlisi Esin Ceylan da, sınıfları adına güzel bir etkinlik olduğunu söyleyerek, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür etti.
Geziye katılan öğrenciler de, Beyşehir için slogan haline getirilen “Konya’nın denizi, Akdeniz’in yaylası” sözünün doğruluğunu öğrenim gördükleri ilçede bizzat yaşayarak gördüklerini dile getirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.