Öğrencileri Sinemaya Belediye Taşıyacak

Öğrencileri Sinemaya Belediye Taşıyacak
SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Eğitimde İş Birliği’ protokolü kapsamında öğrencileri sinemaya Sivas...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Eğitimde İş Birliği’ protokolü kapsamında öğrencileri sinemaya Sivas Belediyesi taşıyacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün başlayan ve bir ay sürecek olan proje çerçevesinde öğrenciler belediye otobüslerince okullarından alınarak sinemaya götürülüyor. Burada milli bilincin öğrencilere aşılanmasını hedefleyen Milli Eğitim Müdürlüğü Sarıkamış’ta çocuk yaşta şehit olan askerlerin konu alındığı ‘120’ filmini izletiyor. Filmi izledikten sonra da öğrenciler tekrar sinemadan alınarak otobüslerle okullarına bırakılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Şehit Uzman Çavuş Bahaddin Erturhan Okulu Müdürü Bilal Aydın, “Okulumuza 180 öğrenci 23 köyden taşımalı olarak geliyor. Bu öğrencilerin çevre, sosyal ve kültürel olarak dezavantajları oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün bu sinema etkinliğini başlatmasına en çok biz sevindik. Çünkü bu öğrencilerimiz hayatında ilk defa sinemaya gidecek. O ortamı yaşayıp o havayı teneffüs edecek. Kitaplarda her ne kadar gösterilse de uygulama gibi olmuyordu. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.