Ogün Samast hakkındaki yeni iddianameye Bakan Tunç'tan yanıt

Ogün Samast hakkındaki yeni iddianameye Bakan Tunç'tan yanıt
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ogün Samast hakkındaki hazırlanan yeni iddianameye ilişkin, "Yargı makamları gerekli değerlendirmeyi yapacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da Noterler Birliğinde olan "Yarının dünyasında bugünün çocuk hakları" programına iştirak etti. Programdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ogün Samast hakkında hazırlanan FETÖ iddianamesine yönelik sorulan sorular için şu ifadelere yer verdi'' Bu konular, yargısal süreçlerle ilgili sorular. Yargısal boyutunu ilgili konularda dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermek hiç doğru değil. 2007 yılında meydana gelen ve Türkiye'yi sarsan hunharca bir cinayet meydana geldi. Cinayet sonrası azmettirenler ve tetikçilerle ilgili yargılama boyutu başladı. Tetikçinin yaşının küçük olması sebebiyle çocuk mahkemesinde süreç devam etti. Diğer yandan azmettirenlerle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verildi. Bu sebeple infazı cezaevinde devam etmekte. Çocuk mahkemesinde yargılanan tetikçinin Türk Ceza Kanuna göre çocuk olması nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet cezası yerine 18-24 yılları arasında takdir görülecek bir ceza söz olacaktır. Mahkeme o dönemde 21 yıla hükmetti. Cezaevinde ceza yatmış olan bir süre Ceza İnfaz Kanunumuza göre doldu."

YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDECEK

Ogün Samast ile ilgili hazırlanan iddianameye göre kamuoyunun bilmediği nedenler ve konular olduğuna dikkati çeken Bakan Tunç, "Azmettirenlerle tetikçiye terör örgütü olmayan örgüt kapsamında cezalar verildi. Çocuk mahkemesine suç duyurusunda bulunan tetikçiyle ilgili olarak da iddianame hazırlanmıştır. Nisan ayında bu iddianame birtakım eksiklikler sebebiyle iade edilmişti. Bu eksiklikler çözülerek yeni iddianame tekrar çocuk mahkemesine verildi. Bu kapsamda da yargılama devam edecek" ifadesini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.