Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Oh bee

Oh bee

 

Yazıma oh bee diyerek başladım çünkü 6 Aralık’ta ulaştığımız ve çakıldığımız 16 puandan kurtulduk.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısındaki mücadele ve oynanan oyun ilk deplasman galibiyetini almak isteyen Torku Konyaspor ve bizim için ümit olmuştu. Maçtaki en ilginç istatistik Rize takımının evinde Konya ekibinin deplasmanda galibiyetinin bulunmamasıydı. 2015 yılının ilk maçı, ilk yarınında Konyaspor adına son olma özelliği de taşıyan, maçın ilk bölümünde gelen golle Rize ekibi adeta maça 1-0 önde başladı. Geçtiğimiz haftadan hiç eser kalmayan Torku Konyaspor ilk yarıyı neredeyse hiç şut çekmeden bitirdi. Geçtiğimiz hafta (etkisizde olsa) ligde en çok isabetli şut çeken takım koca 45 dakikada isabetli şut çekememişti. Maçın kırılma anı ise 40. dakika Kweuke’nin 3 defans oyuncusunu ekarte edip Deniz’e alda at demesi ve Belec’in kalesinde devleştiği pozisyondu.

İkinci yarı ilk yarıya oranla nispeten Konyaspor daha diri bir görüntü çizdi. Bu haftaki hakemide beğenmediğimi belirtmek isterim, hakemin yanlı tutumunu görmek için sadece 73 dakikadaki pozisyonu incelemeden bir kere bakmak yeter aslında. İkinci yarı sahanın tek hakimi Torku Konyaspor’du ve baskı sonucunu 76.dakikada gösterdi. Gerçekten izledikçe doyamayacağımız bir gol geldi, pozisyonu topun üzerinden atlayarak var eden Djalma, Hasan Kabze’nin ince pası Torje’nin direkte patlayan enfes  şutu ve pozisyonun başındaki Djalma’nın takiple son vuruşu beraberliği getirdi. Golden sonra baskı devam etti ancak temkinlide oynayan Torku Konyaspor ikinci gole ulaşamadı karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Torku Konyaspor kötü gidişe deplasmanda alınan 1 puanla bir nebzede olsun dur dedi. Her iki takımda evinde ve deplasmanda kazanamama istatistiğini sürdürdü. Maçta Rize ilk yarı, Konya ikinci yarı oyuna hakim olan taraflardı. Mağlup duruma düşülen bir maçta beraberliğin gelmesi de Konya adına güzel olan kısımdı. Haftalardır süren Aralık kabusu olan kötü maç sonuçlarına deplasmanda alınan 1 puanla hem oh bee dedik hemde yeni yıla kötü olmayan bir giriş yapmış olduk.  Devre arası takıma yapılacak takviyeler ve kamp döneminden sonra Aykut Kocaman’ı ve takımını değerlendirebileceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR