'Ohal Yerinde Alınmış Etkin Bir Mekanizmadır'

'Ohal Yerinde Alınmış Etkin Bir Mekanizmadır'
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "OHAL, yerinde alınmış etkin bir mekanizmadır. Kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için bu kararın alınması gerekiyordu." dedi

ANKARA (AA) -Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, olağanüstü hal (OHAL) kararının yerinde alınmış etkin bir mekanizma olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, olağanüstü günlerden geçildiğini ve Türkiye'yi güvenli limana çıkartacak şeyin kararlı tavır olduğuna işaret ederek, "Bu kararlılığı da devletimizde görüyoruz ve çok kısa sürede hep beraber daha güvenli bir ülke ve daha güvenli bir ekonomiye kavuşacağımıza inancımız tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Hain darbe girişimi henüz engellendi. Herkesin, durumun ciddiyetinin farkında olması lazım. Geçen aylarda Fransa'da bir terör saldırısı oldu, tedbir alabilmek için hemen olağanüstü hal ilan edildi. Dün de bu süreyi 6 ay uzattılar.

Devlet, kendisine yönelik tehditlere karşı önlem almak zorundadır. Bu kapsamda OHAL, yerinde alınmış etkin bir mekanizmadır. Kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için bu kararın alınması gerekiyordu. Burada önemli olan demokrasi ve özgürlüklerin teminat altına alınması ve ekonominin işleyişinin olağan seyretmesidir. Bu konuda da hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de ekonomi ile ilgili yetkililerimiz gerekli açıklamaları yaptılar."

Muhabir: Ayşe Böcüoğlu Bodur

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.