'Ohal'den Üretim, İhracat Ve İş Dünyası Olumsuz Etkilenmeyecek'

'Ohal'den Üretim, İhracat Ve İş Dünyası Olumsuz Etkilenmeyecek'
Ekonomi Bakanı Zeybekci, olağanüstü hal (OHAL) kararından üretim, ihracat ve iş dünyasının olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, olağanüstü hal (OHAL) kararından üretim, ihracat ve iş dünyasının olumsuz etkilenmeyeceğini belirterek, "Alınan bu karar ekonomi alanındaki reformlarımızı engellemeyecek, aksine daha da hızlandıracaktır." ifadesini kullandı.

Nihat Zeybekci, OHAL kararıyla ilgili Twitter hesabından değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi tasarrufları artıracak teşviklerle yapısal reformların tam gaz devam edeceğini belirten Zeybekci, şunları kaydetti:

"OHAL kararından, ülkemizdeki üretim, ihracat ve iş dünyası olumsuz etkilenmeyecektir. Sermaye hareketlerinin kısıtlanması gibi normal işleyişin dışında kalan hiçbir olağandışı uygulamaya gidilmeyecek. Tıpkı Fransa’da söz konusu olduğu gibi OHAL uygulaması demokratik standartları düşürmeyecek, huzurun tesisine hizmet edecektir. Ekonomik özgürlükleri koruyan piyasa dostu politikalarımızı kanunlar çerçevesinde hayata geçirmeye bundan sonra da devam edeceğiz."

Zeybekci, darbe girişimi sonrasında aldıkları önlemleri, güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik adımlar olarak nitelendirerek, "Anayasamızın 15. maddesinde de belirtildiği üzere OHAL durumunda da uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerimiz çerçevesinde hareket edilir. OHAL ilanının temel sebebi, güvenlik önlemlerinin hızlı ve etkin şekilde alınmasını sağlamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Genel Kurulunun, OHAL ile ilgili kanun hükmünde kararnameyi iptal yetkisine her zaman haiz olduğuna değinen Zeybekci, "Türkiye’de yaşayan herkesin temel hak ve özgürlükleri, Anayasamızın garantisi altındadır. Alınan bu karar, ekonomi alanındaki reformlarımızı engellemeyecek, aksine daha da hızlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.