İsmet Karababa

İsmet Karababa

Ohhh Be…!

Ohhh Be…!

Ligin ikinci yarısına çok iyi bir başlangıcın ardından son beş haftadır maç kazanamayan ekibimiz alttaki takımların kazandığı maçlarla birlikte tehlike   bölgesinin içine girmiş, ligde kalan maçlarını düşündüğümüzde düşecek miyiz endişesi  camia içinde sıkça dillendirilmeye başlamış, önümüzdeki Bursaspor ve Galatasaray maçlarımızın zorluğunu düşünerek içten içe korkmaya başlamıştık.

Bursaspor ‘un cezası nedeniyle kadın ve çocukların önünde oynanması ekibimiz açısından büyük avantaj olduğu bir gerçekti, zira o muhteşem Bursa taraftarı önünde oynanmış olsa işimiz her açıdan zor olabilirdi.

Bizim en büyük şanssımız ilk yarının sonlarına doğru Ferhat’ın bomboş pozisyonda golü atamaması idi zira bu gol olsa soyunma odalarına önde gidecek takım için büyük avantaj olurdu.

İkinci yarıda Ekibimizin istekli oyunu netice verdi  Borek’in akıllı pasında Djalma  sağdan ceza sahsına girer girmez arka direkteki  Gekas’ı topla buluşturdu ona sadece topa dokunmak kalıyordu. İkinci golde Hleb’in ön direğe yaptığı ortada Gekas çok zor olan işi yaparak kafa ile attığı golle takımımızın zor deplasmanında aldığı üç puanına attığı gollerle imza atan adam oluyor,  tüm camiaya “Oh bee” dedirtiyordu.

Gekas yaşına rağmen saha içindeki varlığı ve katkısı ile her takım için gerekli olan bir oyuncu olduğunu bu maçta da gösterdi, bir müsabakada gol atsın veya atmasın toplu topsuz hamleleri oyun içi sezgileri ile bir takımın ofansif gücünü artıran önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gördük, ligin sonuna kadar sakatlıktan uzak olması, kalan maçlarımızda görev yapması adına dua etmek gerekiyor.

Dört hafta takımını yalnız bırakan Gekas geçen sezon  Akhisarspor’daki  formundan uzak gözükse de ekibimiz için çok önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı, geçen yıl herkesin düştü dediği  Akhisarspor’a devre arasında katılmış  forma giydiği 15 maçta attığı 12 gol ile  ligde kalışına büyük katkı  vermişti. Gekas bu sezon ekibimize sezon başında katılmış  oynadığı 16 müsabaka içinde  K.Erciyesspor (1),Gaziantepspo (1),Sivasspor (1),Kasımpaşaspor (2), Bursaspor’a (2) toplamda attığı 7 golle düşük bir ortalama yakalamış olsa da K.Erciyesspor, Kasımpaşa   ve en son Bursaspor’a attığı gollerle kritik maçların adamı olduğunu sonuçlara katkısı ile farkını hissettirmiştir.

Müsabakanın uzatma dakikaları içinde tecrübeli kaptan Erdinç’in gereksiz atılması kötü oldu ve kendisine hiç yakışmadı. Kayserispor’a kendi sahasında mağlup olarak büyük yara alan Galataray maçı öncesi  bu üç puan ilaç gibi geldi bize zira yaralı Galatasaray bize mutlak kazanama adına gelecek bu iki maçı kayıp geçmemiz halinde camiamız içinde çok olumsuzluklar yaşanabilecekti. Bu durum hem teknik kadroyu, hem takımımızı gereksiz bir baskının içine sokarak işlerini hayli zorlaştırabilirdi.

Önümüzde kalan 8 maç ve bize lazım olan 8 puan  alabilir miyiz? Sorusuna vereceğimiz cevap Gekas’lı bir Konyaspor bunun çok üzerinde de  puanlar alabilir olur. Önümüzde yara almış bir  Galatasaray maçımız var, seyircimizin desteği ile kazanan, geçmiş Galatasaray galibiyetlerine bir yenisini ekleyecek bir Konyaspor hayali içinde hafta sonunu bekleyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR