Öksüz'ü Serbest Bırakan Hakimler Hakkında Soruşturma İzni

Öksüz'ü Serbest Bırakan Hakimler Hakkında Soruşturma İzni
HSYK 3. Dairesi, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Çelik ve Sönmez ile ifadesini alan Savcı Ergün hakkında soruşturma izni verdi

ANKARA (AA) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında soruşturma izni verdi. Öksüz'ün ifadesini alan Savcı Cihan Ergün hakkında da "basın yayın organlarında yaptığı açıklamalar nedeniyle" soruşturma izni çıktı.

HSYK, Öksüz'ün serbest bırakılması kararını veren Çelik ve yapılan itirazı reddeden Sönmez'le ilgili inceleme başlatmıştı. HSYK 3. Dairesi, yapılan incelemenin ardından iki hakim hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

Daire ayrıca, Adil Öksüz'ün Ankara Batı Adliyesinde ifadesini alan Savcı Cihan Ergün hakkında da "basın ve yayın organlarında yaptığı açıklamalar" nedeniyle soruşturma izni verdi.

HSYK müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda söz konusu hakimler ve savcı hakkındaki tedbir ve kovuşturmaya ilişkin kararı, HSYK 2. Dairesi verecek.

21 dakikada serbest bırakılmıştı
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'in de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz de yer almıştı.

Ankara Batı Adliyesine getirilen Öksüz, savcı Cihan Ergün'e verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimi Çelik, Öksüz'ü, "yurt dışı yasağı" kararı vererek adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.

Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz'ın karara ilişkin itirazı ise Asliye Ceza Hakimi Sönmez tarafından tutuklamaya yönelik delil olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti.

Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan'daki adliyeden çıkarak kayıplara karışmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.