NEÜ'de "Çağdaş Malzeme Yönetimi Teknikleri" konferansı

NEÜ'de "Çağdaş Malzeme Yönetimi Teknikleri" konferansı
Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ), "Çağdaş Malzeme Yönetimi Teknikleri" konulu konferans düzenlendi

Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ), "Çağdaş Malzeme Yönetimi Teknikleri" konulu konferans düzenlendi.

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, AKEF Konevi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, sağlık kurumlarında malzeme yönetiminin önemine dikkati çekti.

Sağlık sektöründe modern malzeme yönetim teknikleri sayesinde, stokların düzenli kontrol edildiğini belirten Tengilimoğlu, Radyo Frekans Sistemi (RFID) ve Pxid Uygulamalarının bu alanda iş yapımını kolaylaştırdığını söyledi.

Tengilimoğlu, yöneticilerin, kurumların malzeme yönetimi konusunda hassas davranmaları gerektiğini belirterek, "Eskiden çok daha fazla israf yapılıyordu. Bu uygulamalar zaman, maliyet gibi konularda tasarruf sağlamamıza yardımcı oluyor. Eskiye nazaran ülkemizde son yıllarda malzeme yönetimi konusunda belli çalışmalar yapılıyor ancak bunun devamlılığının olması önemli." diye konuştu.

Konferansa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kübra Küçükşen, Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Uludağ, fakülte sekreteri Ali Altunyaldız, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.