Okul birincisi Suriyeli Rahaf'ın okuma azmi

Okul birincisi Suriyeli Rahaf'ın okuma azmi
Suriye'deki savaştan kaçarak üç yıl önce ailesiyle Konya'ya yerleşen 16 yaşındaki Katoua, eğitim hayatındaki azmi ve başarısıyla adından söz ettiriyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak üç yıl önce ailesiyle Konya'ya yerleşen 16 yaşındaki Rahaf Katoua, eğitim hayatındaki azmi ve başarısıyla adından söz ettiriyor.

Her gün bomba sesiyle uyandıklarını belirten Rahaf, tutuklanan babasının eve dönmemesiyle daha zor günler geçirmeye başladıklarını ifade etti.

Uzun süre babasının hayatta olup olmadığından habersiz yaşadıklarını anlatan Rahaf, "İki yıl babamdan ayrı kaldık. İşkence görmüş, tedavi için Konya'ya gelmiş. Sonra bizi de yanına aldırdı. Bizi ilk gördüğünde 'Okulunuza devam ettiniz mi?' diye sordu. Annem ve babam her zaman bizim başarılı olmamız için çabaladı. Suriye'de okul birincisiydim. Dilini hiç bilmediğim için eğitim anlamında burada endişelerim vardı. Annem ve babamın ilk işi bizi okula yazdırmak oldu. İlk yıl Türkçeyi hem hocalarımın desteğiyle hem de evde kardeşimle sözlükten kelime yarışı yaparak öğrendim. İlk yıldan beri hep takdir aldım, geçen yıl ve bu yıl da okul birincisi oldum. İnşallah üniversite sınavını kazanıp İstanbul Üniversitesi ya da Hacettepe Üniversitesi'nde tıp okumak istiyorum."dedi.

Okulun yanı sıra hafız olan annesinin yardımıyla hafızlık eğitimine de devam ettiğini aktaran Rahaf, bir buçuk yılda Kur'an-ı Kerim'i ezberlediğini dile getirdi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.