"Okullarda Satranç Projeleri" Avrupa Parlamentosunda

"Okullarda Satranç Projeleri" Avrupa Parlamentosunda
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hayata geçirilen proje, Avrupa Parlamentosu Eğitim Komisyonu ve Avrupa Satranç Birliği tarafından Brüksel'de düzenlenen "Okulda Satranç Konferansı"nda anlatıldı


ANKARA (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından hayata geçirilen "Okullarda Satranç Projeleri" ile Türkiye, Avrupa Parlamentosunda örnek ülke oldu.

TSF'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Parlamentosu Eğitim Komisyonu ve Avrupa Satranç Birliği (ECU) tarafından Brüksel'de düzenlenen ve 2011 yılından bu yana okullarda yürütülen örnek uygulamaların paylaşıldığı "Okulda Satranç Konferansı"na, Avrupa Birliği yetkilileri, Avrupa Parlamentosu üyeleri ile Dünya Satranç Federasyonu ve ECU temsilcileri katıldı.

Konferansta Türkiye'yi temsil eden TSF Başkanı Gülkız Tulay, okullarda satranç sporunun yaygınlaştırılması konusunda sunum yaparak TSF'nin "Okullarda Satranç Projeleri"ni anlattı. Yaptıkları sunumun ardından Avrupa Parlamentosunun takdirini kazandıklarını belirten Tulay, son yıllarda satrancın yaygınlaştırılmasında çok başarılı sonuçlara ulaştıklarını anlattı.

Özellikle okullardaki projeler ve alınan sonuçlarla, Türkiye'nin, Avrupa ülkelerinin önüne geçtiğini gördüklerini ifade eden Tulay, şunları kaydetti:

"TSF olarak 15 bin okulu ve 2,5 milyon çocuğumuzu satranç sporu ile tanıştırdık. Avrupa Parlamentosu çatısı altında çocuklara ve gençlere yönelik projelerimizi anlattık. Bizimle birlikte Macaristan, Fransa, İtalya, Romanya, İspanya, İsveç, İngiltere ve Gürcistan'ın ulusal federasyonları da sunum yaptı. Konferansa katılanların, TSF'nin okullarda satrancın yaygınlaştırılması için yürüttüğü çalışmaların Avrupa'da örnek alınabilecek bir başarı modeli oluşturduğunu ifade etmeleri ülkemiz adına bizi onurlandırdı. Daha güzel projelere imza atmak, daha çok çocuğa ulaşmak yola devam ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.