Öldü denilen ikiz kardeşlerini arıyor 

Öldü denilen ikiz kardeşlerini arıyor 
Konya'da 1979 yılında anneleri doğum sırasında ölünce çocuk yuvasına verilen ve aileye öldü diye yazı gelen iki çocuğun yaşadığı söylentisinin ardından gelecek güzel haber bekleniyor 

Konya’da, 1979 yılında anneleri doğumda ölünce çocuk yuvasına verilen ve aynı yıl içerisinde öldüklerine dair aileye yazı gelen ikiz kardeşlerin yaşadığı söylentisi aileyi harekete geçirdi. Bundan yaklaşık 12 yıl önce söylenti üzerine araştırma yapan ve bir sonuca ulaşamayan aile fertlerinden 44 yaşındaki Nurten Başkan, kardeşlerini bulmak istediklerini, gelecek güzel bir haberi beklediklerini söyledi.
O tarihlerde kasaba olan Konya’nın Emirgazi ilçesinde yaşayan ve 4 çocukları bulunan Osman ve Asiye Yılmazer çiftinin, 1979 yılında ikiz çocukları doğdu. Ancak anne Asiye Yılmazer doğum esnasında hayatını kaybetti. Adem ve Havva ismi verilen ikizlere bakacak kimse olmadığı için çocuklar birkaç günlükken baba Osman Yılmazer ve Bekir Adalı isimli komşuları tarafından Konya’da çocuk yuvasına verildi. Zamanla başka aileler yuvaya başvuru yaparak Adem ve Havva Yılmazer’i evlatlık almak istedi. Baba Osman Yılmazer buna karşı çıktı ancak aynı yıl içerisinde bir süre sonra 31 Temmuz 1979 tarihinde önce Adem’in, 27 Eylül 1979 tarihinde de Havva’nın öldüğüne dair yuvadan belge geldi. Ancak uzun yıllar sonra babaları ile birlikte çocukları yurda veren Bekir Adalı isimli vatandaş, etrafındaki insanlara çocukların ölmediğini, farklı ailelere evlatlık olarak verildiğini söyledi. Bu söylenti de zamanla Emirgazi'den Karapınar ilçesine taşınarak orada yaşayan Yılmazer ailesine kadar ulaştı. Bundan yaklaşık 12 yıl önce de Nurten Başkan, babası Osman Yılmazer ve kardeşleri ile birlikte Bekir Adalı ile görüşerek bilgi aldı ve araştırmaya başladı. Ancak bundan bir süre sonra Bekir Adalı da vefat etti. Bu tarihten itibaren Nurten Başkan, şu anda 78 yaşında olan babası, abisi ve 2 kız kardeşi ile birlikte kardeşlerini bulmak için girişimlerde bulundu ancak bir sonuç elde edemedi. Aradan geçen zaman zarfında Nurten Başkan'ın eşi ve abisi de vefat etti. Şu anda ellerinde ikizlerin öldüğüne dair çocuk yuvasından gelen yazılar olan aile güzel bir haber bekliyor. 

"Hasretimizin sona ermesini istiyorum"
Şu anda Ereğli ilçesinde yaşayan Nurten Başkan, kardeşlerinin 1979 doğumlu olduklarını anlatarak, “Kardeşlerimin isimleri Adem ve Havva ama isimleri değişmiş olabilir. Gözleri ise mavi. Maalesef bundan başka bir ip ucu yok. Hasretimizin sona ermesini istiyorum. İçim yanıyor, şu an diyecek sözüm çok ama söyleyemiyorum. Hep düşünüyorum, kardeşlerim şimdi ne yapıyor, neredeler diye Başımı yastığa koyduğumda hep bu tür şeyler geliyor aklıma ama bana yardım edileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Nurten Başkan, annesinin doğum yaptığı esnada vefat ettiğini ifade ederek, “Onun cenazesini kaldırıyorlar. Biz ufağız, 4 kardeş kalmışız ve kimse bakamaz diye kardeşlerim o dönemde Konya’da bulunan çocuk yuvasına veriliyor. Babam her ay çocukları kontrol etmek için gidip geliyor, çocuklarım büyüyecek getireceğim diye Hani bakan yok onlara, ufak olduğumuz için babam her ay gidip görüyor. Onları anlatıyor ikisinin de gözlerinin mavi olduğunu söylüyordu. O günlerde babamdan, kardeşlerimi evlatlık vermesi için bize geliyorlardı ancak babam da vermiyordu. Çünkü getirmek istiyordu. Aradan zaman geçti, beş aylıkken erkek çocuk yani Adem öldü diye haberi geldi. Babam gitti, ‘Birisi gitmiş, birisi kalmış’ dedi. ‘Hiç unutmuyorum kızım’ diye hep anlatıyordu ve bir ay sonra kız çocuğu da hastalıktan öldü diye haberi geldi. Eve evrak gönderdiler, babam kardeşlerimin cenazelerini de almadı. ‘Biz burada defnettik’ demişler. Sonrasında ise babam ümidini kesti, hepimiz öldü biliyorduk ama yıllar sonra çocukları yuvaya babam ile birlikte veren kişi Bekir Adalı diye biri, ‘Osman’ın çocukları yaşıyor’ diye konuşmuş. Bu haberi biz de duyduk ve yanına gittik. Kendisi şimdi rahmetli oldu. Bana, ‘Yeğenim kardeşlerin ölmedi yaşıyor ama ben kendilerini görmedim, gözleri mavi, çok zeki, ayrı ayrı yerdeler, kız da oğlan da’ deyince şok oldum. Nerede hani görelim diye sorunca, bize yurt müdürünün öldüğünü ve sonrasında kendisinin de çocuklardan haber alamadığını ancak yaşadıklarını bildiğini söyledi” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.