Öldürdüğü ağabeyinin cenazesine katılmış!

Öldürdüğü ağabeyinin cenazesine katılmış!
Eskişehir'de bedeni parçalanmış olarak bulunan Nazmi Önal ile aynı kanepede yıllarca beraber uyuyan ve cenazesine katılan kardeşi M.Ö., JASAT ekipleri tarafından cinayet işlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Eskişehir'de bedeni parçalanmış olarak bulunan Nazmi Önal ile aynı kanepede yıllarca beraber uyuyan ve cenazesine katılan kardeşi M.Ö., JASAT ekipleri tarafından cinayet işlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Tepebaşı ilçesi Yörükakçayır Mahallesi'nde annesi ve kardeşi ile birlikte oturan Nazmi Önal, 27 Eylül 2023 tarihinde kaybolmuştu. Şizofreni hastası olduğu iddia edilen Önal, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma, AKUT, Dorlion Arama Kurtarma, AFAD gönüllülerinden olan 50 kişilik ekip kapsamında kaybolduğu ilk günden itibaren arandı. Kaybolduktan 25 gün sonra Nazmi Önal'a ait olduğu iddia edilen bedeninden ayrılmış kafa ve bacaklar, bir kadın tarafından köy merkezinde ortaya çıkmıştı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri yaptıkları incelemede kafatasını ise bacağın olduğu alanın 15 metre ilerisinde bulmuştu.

20240109aw115814-2.jpg

JASAT EKİPLERİ OLAYI AYDINLATMAK İÇİN AİLE BİREYLERİNİ YAKIN TAKİBE ALDI

Köy merkezinde Nazmi Önal'a ait parçalar otopsisi yapılmak için Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) şüpheliyi bulmak için düğmeye bastı. Başlatılan ve gizli yürütülen faaliyetlerde ekipler, Nazmi Önal'ın cinayete kurban gittiğini anladı. Bunun üzerine aile bireyleri yakın takibe alındı. Ekipler, cinayeti Nazmi Önal ile birlikte yaşayan kardeşi M.Ö.'nün işlediğini tespit ederek zanlıyı gözaltına aldı.

ÖLDÜRDÜĞÜ AĞABEYİ İLE YILLARCA BERABER UYUMUŞ

JASAT tarafından gözaltına alınan M.Ö., 30 Aralık'ta ağabeyi ile yaşadığı odayı göster, bir odanın içinde olan iki kanepeden birinde ağabeyi ile ikisinin yıllardır beraber yattığını anlatmış, diğerinde ise annesinin uyuduğunu söylemişti.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

M.Ö. ağabeyini öldüren şüphelinin yakalanmasını istediğini kameralara söylemişti. Olay yaşandıktan sonra annesini de huzurevine yerleştiren şüpheli köyde olan evde tek yaşamaya başlamıştı.

CENAZESİNE KATILIP DUA ETTİ

Nazmi Önal'ın olan uzuvları otopsi sonrasında aileye teslim edildi. 4 Ocak 2024 tarihinde köyde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının sonrasında toprağa verildi. Nazmi Önal'ın cenaze namazını ise küçük kardeşleri Mehmet Önal kıldırdı. Yine şüpheli olarak gözaltına alınan M.Ö.'nün, ağabeyinin cenaze namazına katılıp mezarlığa tabutunun yanında gitme anları kameralara yansımıştı. Ağabeyini toprağa veren şüpheli M.Ö., evine dönerek tek başına yaşamaya başladı.

JASAT tarafından gözaltına alınan şüpheli kardeş M.Ö.'nün ifade işlemlerinin devam ettiği anlaşıldı. Jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınacak olan M.Ö.'nün sonrasında adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.