Öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı

Öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı
Konya'da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürüldüğü belirtilen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürüldüğü belirtilen Uygur Türkleri için Konya ve Isparta'da gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Hacıveyiszade Camisi'nde, cuma namazı sonrası toplanan bir grup, Doğu Türkistan'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkin, Doğu Türkistan'ın uzun süredir Çin'in zulmüne maruz kaldığını söyledi.

Müslüman Uygur Türklerinin her türlü baskı ve işgale rağmen yaşam mücadelesi verdiğine işaret eden Erkin, Uygur Türklerine sistematik işkence edildiğini, bütün dünyanın ise buna sessiz kaldığını aktardı.

Erkin, insan hakları beyannamelerinin Doğu Türkistan için işlemediğini belirterek, "Özellikle ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta, sözde demokrasi havarileri özlerindeki 'haçlı' ruhunu, bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadır. İçinde bulunduğumuz ramazan ayında bu tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Ülkü Ocakları olarak dün olduğu gibi bugün de soydaşlarımızın yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Hiç şüphesiz Çin ve bu zulme sessiz kalanlar, cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.