"Olimpiyatlarda ülkemizi tam kadro temsil etmek istiyoruz"

"Olimpiyatlarda ülkemizi tam kadro temsil etmek istiyoruz"
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın:"2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak sporcu sayısında iyiyiz ancak bu, Türkiye gibi bir ülke için yeterli değil"

ANKARA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2016 Rio Olimpiyat Olimpiyatları'na katılacak sporcu sayısında iyi olduklarını ancak bunun, Türkiye gibi bir ülke için yeterli olmadığını ifade etti.

Aydın, yazılı açıklamasında, olimpiyat hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Geçen yıl eylül ayında Amerika'da düzenlenen dünya şampiyonasında 4 güreşçimiz olimpiyatlara katılma hakkı kazandı. Bu ay Sırbistan'daki Avrupa Kıtası Elemeleri'nde de 3 sporcumuz daha vize aldı. Toplamda 7 sporcumuz adını olimpiyatlara yazdırdı. 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak sporcu sayısında iyiyiz ancak bu, Türkiye gibi bir ülke için yeterli değil." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin olimpiyatlardaki gururu ve ata sporu olan güreşte, başarılı bir tablo ortaya koyduklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlarda ülkemizi tam kadro temsil etmek istiyoruz. Sporcularımızın kalitesini, gücünü ve her şeyden öte herkesi yenebilecek seviyede olduklarını biliyoruz ve bu konuda sporcularımıza sonuna kadar güveniyoruz. Hedefimiz şampiyonluk. Sporcularımızla sürekli irtibat halindeyiz. Onların moral ve motivasyonunu artırmak için her türlü imkanı seferber ettik."

Musa Aydın, Moğolistan'da yarın başlayacak 1. Dünya Eleme Turnuvası'na 12 sporcuyla katılacaklarını aktararak, "İnşallah burada da tüm sporcularımız, kendi kategorilerinde olimpiyat vizesini alacaklardır. Yeter ki kendilerine güvensinler. Çünkü milletimiz onlara güveniyor ve sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.