Ölmeden önce insanlık için son görevlerini yaptılar!

Ölmeden önce insanlık için son görevlerini yaptılar!
 Editör
7 Ekim tarihinden bu yana sistematik bir şekilde insanlık katliamı gerçekleştiren İsrail’in hedefinde mazlumların gür sesi olmaya çalışan gazeteciler de vardı. Katliamın başladığı ilk günden bu yana öldürülen gazeteci sayısı 100’ü aştı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 18 Aralık 2023 itibariyle 92 gazeteci öldürüldü. Günümüze gelindiğinde ise bu rakam 100’ün üzerine çıktı. Çoğu görev başında, çalıştığı kurum hedef alınarak öldürülen medya mensupları sosyal medya üzerinden yaptıkları son paylaşımlarda vicdanlı insanları Gazze için harekete geçmeye çağırmışlardı.

lmeden-once-son-gorevlerini-yaptilar-1-muhammed-el-salhi.jpg

Gazeteci Muhammed El-Salhi

Dördüncü Güç Haber Ajansı Kameramanı Muhammed Al-Salhi, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki bir Filistin mülteci kampı yakınlarında vurularak 7 Ekim 2023’te öldürüldü. Al-Salhi’nin eşi, kefenlenmiş bir fotoğrafını Facebook hesabında paylaşarak, hâlâ onun dönmesini beklediğini yazdı; “Ölümü çok acıydı. Sanki hayatım sona ermiş gibi kalbim kırıldı. Sesleniyorum. Beni kollarına alıp sakinleştirmelisin ama ilk defa çağrıma cevap vermedin.”

lmeden-once-son-gorevlerini-yaptilar-2-abdullah-dervis-abu-mumin.jpg

Gazeteci Abdullah Derviş Abu Mümin

Amman merkezli haber kuruluşu Roya News, Filistinli Gazeteciler Sendikası ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’na göre, El Aksa TV’nin Filistinli kameramanı Derviş, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki hava saldırısında öldürüldü.

lmeden-once-son-gorevlerini-yaptilar-3-muhammed-abu-hatap.jpg

Gazeteci Muhammed Abu Hatab

Filistin TV’nin gazetecisi ve muhabiri Muhammed Abu Hatab, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’taki evlerine düzenlediği hava saldırısında ailesinden 11 kişiyle birlikte öldürüldü.

lmeden-once-son-gorevlerini-yaptilar-4-ayad-khandura.jpg

Gazeteci Ayat Khadura

Gazze’nin orta kesimindeki El-Beric Mülteci Kampı ve kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesinde evi hedef alınan Ayat Khadura işgal güçleri tarafından öldürüldü. Vefat etmeden önce muhabiri olduğu “Alghad” televizyon kanalına görüntülü bağlanarak gelişmeleri aktaran kadın gazeteci Ayat Khadura, “Bu son video olacak.” demişti. Khadura’nın şehit düşmeden önce son mesajındaki; “… tek parça halinde şehid olmayı hayal eder olduk, insanların bizi tanıyacağı şekilde ölmeyi istiyoruz. Torbaya koydukları parçalar olmak istemiyoruz...” cümlesi yaşanan insanlık dramının insan ruhundaki boyutunu gözler önüne serdi.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.