'Ölsek Yeniden Dirileceğiz Bu Hainlere İnat'

'Ölsek Yeniden Dirileceğiz Bu Hainlere İnat'
İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şair Parlak, "İzdiham dergisi olarak da bütün arkadaşlarımızla darbenin karşısında vatanımızın yanında olacağız. Ölsek yeniden dirileceğiz bu hainlere inat." dedi

İSTANBUL (AA) - Şair, yazar Güven Adıgüzel ve Bülent Parlak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

Adıgüzel, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sivil siyaset sahnesinde yaşanan fiili durumun rutin bir devam hareketi olduğunu belirterek, "Yeni rollerine razı olmayanların uluslararası ölçekli dramıdır. Kılıç gölgesidir. Çiğ ve soğuktur. Artçı ve öncüdür. Failleri meçhul değil, meşhur ve tecrübelidir." dedi.

Türkiye'de daha önce de darbeler yaşandığına dikkati çeken Adıgüzel, şöyle devam etti:

"Bir grup 'üniformalı teröristin' halka 'fazla konuşmayın' diyerek sert bir şekilde topa girmesine elbette alışkınız, Amerika'dan işareti alabilirsen eğer, bazen öyle şeyler olur. 15 Temmuz gecesi sesi oldukça cızırtılı geliyordu ama Amerika'nın sesi radyosu açıktı işareti alanların kışlalarında. Gece hayırlı bir sabahla nihayet buldu ve ağlak vaizin kamikaze timine haddi bildirildi."

Güven Adıgüzel, Türk halkının darbe girişiminde ve sonrasında büyük kararlılık gösterdiğini ifade ederek, "Derin millet diye bir şey varmış. Hep beraber gördük." diye konuştu.

"Bu bir darbe değil, işgaldi"
İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şair Bülent Parlak, 15 Temmuz gecesi köprünün üstünde tankları gördüğü an işgalin başladığını anladığını ifade ederek, bunun bir darbe değil, işgal olduğunu anlattı.

Darbe girişimini kınadığını vurgulayan Parlak, 2016 yılında Türkiye halkına bu acıları yaşatanların unutulmayacağını dile getiren Parlak, darbe girişimine zerre katkı yapan herkesin çok ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Parlak, "İzdiham dergisi olarak da bütün arkadaşlarımızla darbenin karşısında vatanımızın yanında olacağız. Ölsek yeniden dirileceğiz bu hainlere inat." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.