Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Ölü Seviciler

Ölü Seviciler

13 Mayıs 2014 Tarihimize uzun yıllar unutulmayacak acı bir tablo olarak geçmiştir. Yeryüzünü ısıtmak için toprağın altına inan canlar…

Onlar namuslarıyla helal rızık için, zorlu çalışma şartları esnasın da kaza sonucu Rablerine dönerek şehit sevabıyla gittiler. RABBİM SEN ONLARIN CENNETİNE ALIVER.

Hiç havam yok bugün. Nefesler tutulmuş, güneş bile küsmüş, maden gibi kararmış yürekler, saatler geçtikçe sönen ümitler. Her bir canın çıkışında tebessüm etmeye çalışan yüzler…

 Yanan maden gibi yanan evler, giden şehitler gibi yok olan gelecekler, babasız evlatlar, kocasız kadınlar.

Birlik günü, hüzün günü derken ölü sevicilerin ortaya çıktığı gün oldu yine. Yine başladılar salyalarını, beddualarını akıtmaya. Sen o kara çizmelerinle gerçek bir insansın ve bu ülkenin temiz evladısın bunda hiç şüphe YOK.

Çizmelerimi çıkartayım mı sedye kirlenmesin diyordu. Ya Rabbi bu nasıl bir acı, bu nasıl bir duygu?

Çizmeleri mi çıkartayım mı?

Sen çizmelerini çıkartma yiğidim. Sana bir sedye değil onlarca sedye feda olsun. Keşke hepsi kurtulsa da bırak kirlenmeyi hepsi yırtılsa.

Sen kirlet yiğidim sen kirlet. Senin çizmenin karası alnının teridir. Senin çizmenin karası namusundur. Senin bu duygunla edebinle, sosyetik sosyaller nasılsa kirletecek.

Senin namusunu kullanarak, omuz omuza çalışıp ölüme direndiğin şehitlerin üzerinden onlar lüks ayakkabılarıyla kirletecekler. Senin kurtuluşunu, şehit arkadaşların üzerinden ölü sevicilik yapıp kirletecekler var. Senin çizmende ki o karaları, senin şehit kardeşlerinin,  sözde senin hakkını aramak için, değil sedye gördüğü her şeyi yakıp yıkanlar var. Ayaklarında senin gibi kömür karası, ama namus hakkı, helal lokma lastik çizme değil, pahalı ayakkabılarla yine çıkıp senin hakkını aradıklarını söyleyecek ölü seviciler haramzadeler var. Seni kurtarmaya değil düzene vurmaya koşan uşaklar var. Hala ölü sevicilikten medet umup devlete hükümete beddua edenler var. Elinde içkileriyle bilye ve sapanlarıyla gezenler senin hakkını savunmaya başlamışlardır bile. Gece çalışmalar sırasında sen çizmem kirletecek sedyeyi derken, ellerinde viskilerle şaşaalı elbiseleriyle yarının senaryosunu yazıp o sedyeleri bırak kirletmeyi yakıp yıkacak sosyal ölü seviciler var.

Atın ölümü itin bayramıdır;

Ortalığı kırıp dökeceksen kır dizini otur kıçının üstüne...! diyesi geliyor insana, acısını bile unutarak Kirlensin yiğidim kirlensin. Ah hepiniz kurtulsanız da binlerce sedye bırak kirlenmeyi yok olsun.  

Sen rahat ol yiğidim, senin çizmenin karası bize yük değil.

RABBİM GİDENLERİMİZE RAHMET, KALANLARIMIZA ACİL ŞİFA, KEDERLİ AİLELERİNE VE MİLLETİMİZE SABIRLAR İHSAN EYLESİN.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR