Enes Seçilmiş

Enes Seçilmiş

Ölüme doğmak

Ölüme doğmak

Her zamankinden farkı olmayan ve bir öncekinden daha özel bir günde psikiyatr için sırada beklerken gözüme ilişmişti, çocukların ölüm hakkındaki sorularını başımızdan savmadan cevaplamamız gereken sorularıyla ilgili bir yazı...

Orta yaşlarda bir adamın, maddi beklentisi olmayan ve inanmadığını söyleyen bir adam bahsi geçen, intiharı öncesi çektiği video ve gidişi!

Nasıl ölüm tercihine saygı duymamız gerekiyorsa bir o kadar da çıkarılacak dersler var bu konuda. İnsanlar neden ölmeyi seçer ve neden bunu yapmadan önce ölümsüzlük isteği göstergesi olan video çekme gibi bir yolu tercih eder? Her şey arkada bırakılacak insanlara duyulan sevgiden ötürü müdür? Çok daha basit bir anlamı mı vardır, bilemiyoruz. Ölü bir insanın organlarını bağışlaması kadar faydalıydı aslında bu video. Umarım minnettarlığımızı bir yerlerden görüyordur O güzel insan. Tanrı’nın yaşamla onurlandırdığı bir bedenin O’na inanmadığını söyleyerek bedenini reddeden bir ruha olan yaklaşımın kötüye yorumlanmasındansa, insanların ölüme doğarkenki duygularını anlamak daha çok cezbediyor beni.

Çocuklar ölüm hakkında bilgi sahibi olmazlarsa ölüme olan antipatileri artar ve korkutucu bir unsur hale gelir. Ölüm korkusu ve ölümsüzlük isteği de günlük yaşamda birçok olumsuzluğun etkeni olur.

İntihara karar veren insan son çare olarak bunu seçti. Farklı bir yolu da olabilirdi ama neden ölüm? Değişiklik yapma fikrinin biraz abartılı bir formu ama yine de O olmadan O’nun hakkında yapacağımız analizler hep eksik kalacaktır.

Minik bedenler ölümü sorgularken aileler de onlara ölüm hakkında en gerçekçi olan ve çocuğun yaşına uygun bir biçimde bilgiler vermelidir. Belki de çocuklarına farkında olmadan bilinçdışı yollarla verdikleri mesajlar, onların en ufak bir sorunda akıllarına ölümü getirmelerine ve bunu bir seçenek olarak hayatlarının bir köşesinde tutmalarına neden olabilir.

Ölümsüz olmak isteyen bedenlerin ölümü seçmesi de ölümlü bedenlerin ölümsüzlüğü bu kadar çok istemesi de çok garip.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Enes Seçilmiş Arşivi
SON YAZILAR