Ölüme Neden Olan Sürücünün "Sahte Rapor" Davası

Ölüme Neden Olan Sürücünün "Sahte Rapor" Davası
Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu kazada sahte alkol raporu aldığı iddia edilen Murathan Öztürk ile raporu düzenlediği öne sürülen 3 hastane çalışanının yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Murathan Öztürk ile kaza sonrası sahte alkol raporunu düzenlediği iddia edilen 3 hastane çalışanının "resmi belgede sahtecilik" suçundan beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Murathan Öztürk ile hastane çalışanı Özlem Erkan ve avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Nimet Sezgin, suç tarihinde hastanede laboratuvar teknisyeni olarak çalıştığını belirterek, şunları anlattı:

"Benim nöbetimde Mehmet Latif Yaşlı, Murathan Öztürk ve yanlarında 2-3 kişi ile beraber laboratuvara geldi. Yaşlı, uyuşturucu ve alkol testi yaptırılmak istendiğini söyledi. Ben de dış laboratuvarı arayarak bilgi aldım. İdrar tahlilinin yeterli olacağını söylediler. Bunun üzerine Murathan Öztürk numune vererek hastaneden ayrıldı. Aradan 1 hafta geçtikten sonra Yaşlı beni arayarak eksik numune aldığımı, alkol raporunun çıkmadığını söyledi. Bana 'Hatanı bir şekilde telafi et, o raporu ver.' dedi. Böyle bir işlem yapamayacağımı söyledim. Hastane sahibinin ismini vererek alkol raporunu çıkarmam konusunda telkinde bulundu. Ben 'Gerekirse işten ayrılırım, istediğiniz raporu veremem.' dedim."

Diğer tanık Abdurrahman Öztürk de sanık Murathan Öztürk'ün uzaktan akrabası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Murathan, kazanın olduğu gün beni aradı. Pendik'te hastanede olduğunu söyledi. Yanına gittiğimde kazadan haberim oldu. Alkol ve uyuşturucu testi yaptırmak için tahlil verdiğini söyledi. Murathan ile birlikte bir evrak aldık. Ben bu evrakı Murathan'ın doktoruna götürdüğümde takip evrakı olduğunu öğrendim. Ertesi gün tahlil sonuçlarını almak için gittim. Bana verilen sonucu yeniden avukata götürdüm. Avukatın alkol raporu bulunmadığını söylemesi üzerine yeniden hastaneye gittim. Bana alkol raporunu verdiler. Alkol raporunu almak için hastaneden kimseyle görüşmedim. Kimseye telkinde bulunmadım. Bana alkol raporu için gerekli kan tahlilinin verilmediğini kimse söylemedi."

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.


- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kadıköy'de meydana gelen ölümlü kazanın şüphelisi olan Murathan Öztürk'ün kazanın meydana geldiği 11 Temmuz 2015 tarihinde alkol ve uyuşturucu testi yaptırmak amacıyla özel bir hastaneye gittiği anlatıldı.

Öztürk'ün sonuçları almaya gittiğinde alkol testinin sonuçlarının çıkmadığının tespit edilmesi üzerine, hastane müdürü olarak görev yapan Mehmet Latif Yaşlı'dan alkolsüz olduğuna dair rapor vermesini talep ettiği aktarılan iddianamede, Yaşlı'nın azmettirmesiyle şüpheliler Özlem Erkan ve Sevilay Özgün'ün "sahte alkolsüzlük raporu" düzenledikleri belirtildi.

İddianamede, bu kapsamda Murathan Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 4 şüphelinin "resmi belgede sahtecilik" suçundan ikişer yıldan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.