Ölümü Şüpheli Bulunan Askerlerin Aileleri Meclis'te

Ölümü Şüpheli Bulunan Askerlerin Aileleri Meclis'te
CHP Antalya Milletvekili Kara:- "Anadolumuzun yoksul insanlarının birçoğunun evladı askerlik görevi sırasında ya kaza kurşunuyla ya da intihar gibi sebeplerle ölüyor. Bu çocukların ölümlerinin çoğunun şüpheli olmasının çeşitli sebepleri var"

TBMM (AA) - CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, "Anadolumuzun yoksul insanlarının birçoğunun evladı askerlik görevi sırasında ya kaza kurşunuyla ya da intihar gibi sebeplerle ölüyor. Bu çocukların ölümlerinin çoğunun şüpheli olmasının çeşitli sebepleri var." dedi.

Kara, Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği üyeleriyle Mecliste yaptığı basın toplantısında, kışlasında görevi başında ölen askerlere yönelik yaptıkları 2 yıllık çalışmanın bir kitapçık haline getirildiğini ve ilgili tüm makamlara dağıtıldığını söyledi.

Geçen hafta şüpheli asker ölümlerine ilişkin Meclis Başkanlığına verdikleri araştırma önergesinin Genel Kurul gündemine alınmasının kabul edilmediğini ifade eden Kara, "Anadolumuzun yoksul insanlarının birçoğunun evladı askerlik görevi sırasında ya kaza kurşunuyla ya da intihar gibi sebeplerle ölüyor. Bu çocukların ölümlerinin birçoğunun şüpheli olmasının çeşitli sebepleri var. Askerimize, ordumuza, evlatlarımıza ve bu ailelere sahip çıkmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

- "Cumhurbaşkanımız o büyük kalbinde bize de bir yer açsın"

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği üyeleri de evlatlarının ölümüne ilişkin soruşturmaları yürüten savcılar ile mahkeme kararlarını veren hakimlerin incelenmesini istedi.

Evlatlarının ölümüne ilişkin kararları veren isimlerin FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edildiğini savunan asker yakınları, tespit edilen 2 bin 200 şüpheli ölüm vakasına konu askerlere de şehitlik unvanının verilmesini talep etti.

Hülya Karadeniz adlı bir asker yakını, Türkiye Cumhuriyeti'nin, yurt içi ve yurt dışında ne kadar mağdur ve mazlum varsa yardımına koştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kalbinde kendilerine de bir yer açmasını beklediklerini ifade eden Karadeniz, "15 yıldır ağlıyorum. Evladım şehit de sayılmadı. Cumhurbaşkanımızdan tek dileğim o büyük kalbinde bize de bir yer açsın." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.