Ömer Halisdemir Türkiye Kick Boks Şampiyonası Sona Erdi

Ömer Halisdemir Türkiye Kick Boks Şampiyonası Sona Erdi
- Niğde'de düzenlenen Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar Kick Boks Şampiyonası'nda 424 sporcu milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı


NİĞDE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına Niğde'de düzenlenen Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar Kick Boks Şampiyonası, final müsabakalarıyla tamamlandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda kurulan 4 ringde, 21 Temmuz'da başlayan müsabakalarda 3 bin 500 sporcu kıyasıya mücadele sergiledi.

Eleme müsabakalarının ardından sporcular final için ringe çıktı. Müsabakalarda gençler ve büyükler kategorisinde sıkletlerinde dereceye giren 424 sporcu, ağustos ayında yapılacak milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Gençler kategorisinde milli takıma seçilmeyi başarabilen sporcular Avrupa; büyükler kategorisinde milli formayı giyecekler ise dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek.

Yıldızlar kategorisinde kilolarında ilk sırayı alan 22 sporcu da Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Final müsabakalarını, şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir de izledi. Doğan Halisdemir, kilolarında dereceye giren bazı sporculara madalyalarını verdi.

Madalya töreninde konuşan Türkiye Kick Boks Federasyonu Genel Sekreteri Harun Demir, organizasyonu final müsabakalarıyla sorunsuz şekilde tamamladıklarını belirterek, "Bu şampiyonanın bizim için önemi ve anlamı çok büyüktü. Türkiye'nin bekası için verdiği mücadele sonucunda şehit olan şehit Ömer Halisdemir adına bu şampiyonayı düzenlendik. Şampiyonanın burada gerçekleşmesini sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.