Uğur Özteke

Uğur Özteke

Omurgalı adam Mehmet Emin Altınel

Omurgalı adam Mehmet Emin Altınel

MHP’nin de Büyükşehir Belediye Başkan adayının resmen açıklaması ile yerel seçimler öncesi şehrimizde kartlar tamamlandı. Bundan sonra bu kartlar karıştırılacak ve bakalım sonuç ne olacak?

Kamuoyunda merakla beklenen bu isim için MHP’lilerden daha çok, başta AK Parti camiamız olmak üzere milletin gözü MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağında idi. Bu süreç uzadıkça millet kafasına göre yorum yapıyor, gönlünden geçeni, ağzına geleni konuşuyordu. Hatta birileri de yapacağı bir şey olmadığı için Başkan Tarık Taşçı ve teşkilatlar üzerinden MHP’ye vurmayı kendilerine görev addetmişlerdi.

Her siyasi partinin içindeki dostlarımız büyüklerimiz gibi bugün MHP’nin 1 numarası olan avukat Tarık Taşçı Bey’le de geçmişi çok eskilere giden bir dostluğumuz vardır. Bizim birlikteliğimiz Sayın Başkan’ın bugün MHP’nin başında olması ile olmadı, inşallah bundan sonra da olmayacak.

Biz yıllardır insanlarla dostluğumuzu, güvenimizi, sevgi ve saygımızı, kişilerin siyasi görüşleri, mensubu oldukları cemaatleri, meslekleri ya da yaş grupları ile bütünleştirip menfaatler üzerine kurmadığımız için yatıp kalkıp Cenab-ı Allah’ımıza şükrediyoruz.

Neyse, Tarık Başkan ile her bir araya gelişimizde Büyükşehir başta olmak üzere birçok Başkanlık konusunda bir araya geldiğimiz zaman sohbetler ediyorduk. Ve MHP’nin Büyükşehir adayı konusunda da anında olmasa da en geç geriye dönük olarak 48 saatlik gelişmelerini birinci ağızdan öğreniyorduk. Başta da dediğimiz gibi dostluklarımız adına bunları hiçbir zaman gazeteciliğimize alet etmiyorduk.

En nihayetinde perşembe günü ikindi saatlerinde Ankara’dan bir abimiz aradı. Bu noktada şu detayı belirtmek isterim. Bu kez arayan Tarık Başkan değildi. Üstelik hiç tahmin etmediğim bir abimiz arıyordu. Ne yalan söyleyeyim bu abimizle bayramlarda bile görüşemiyorduk. Neyse abimiz heyecanla MHP Genel Merkezi’nde olduklarını biraz önce Genel Başkan Bahçeli’nin makamından çıktıklarını ve inşaat mühendisi, iş adamı Mehmet Emin Altınel’in Konya Büyükşehir adayı olduğunu söylüyordu.

Günün ilerleyen saatlerine kadar biz bu üstü masamın üzerindeki not kağıdında tuttuk. Ardından ilerleyen saatlere Sayın Tarık Taşçı’ya ismi onaylattık ve PUSULA Gazetemizin internet sitesine haberimizi girdik. Gecenin bir saatinde yine bizi aramasını hiç beklemediğimiz bir abimiz aradı.

Bize Mehmet Emin Altınel’in adaylığını bilgi olarak verdikten sonra “Tanıyor musun?” diye sordu. Biz de “Şahsen uzaktan tanıyorum ama bir şey diyemem” deyince abim nefes almadan anlatmaya başladı “Uğur’um inan adam gibi adam. Her şeyden önce omurgalı. Çok çile çekti. Askerliğini asteğmen olarak yaparken bile doğuda dağlarda bire bir çarpışan yiğit bir delikanlı. Sağlam, ayakları yere basan, karakterli duruşunu her şart ve ortamda korur. Kendi işinde çok güzel işler yaptı. Gençliğinden bu yana kendisini tanırım. Askerlik dönüşü de kendisine yardımcı oldum…”

Değerli abimiz anlattıkça biz de not tutmaya çalışıyorduk. Sohbet uzayınca not almayı bıraktık.

Sonuçta uzun bir süreden bu yana MHP’nin Konya için kimlere teklif götürdüğünü bire bir biliyoruz dersek kubuzluk yaptığımızı sanmayın. Haa bir de birilerinin yazıp çizdiğine, konuştuğuna inanmayın. Çoğu palavra, işkembeden atmaca idi.

Yeni dönem Mehmet Emin Bey için, ailesi için, MHP ve MHP’liler için Konya’mız için hayırlı olsun.

Eğer yanlış bilmiyorsam Bakara Suresi’nde “Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz” diyordu değil mi? Yani gayret bizden, takdir Cenab-ı Hak'tan...

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ok düz olmasaymış, doğru gitmezmiş.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Geceleri tek farla ya da farları yanmayan otomobillere yol almadığımız zaman ADAM oluruz     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR