On Binden Fazla Genç Yarışma Biletini Bip’ten Aldı

On Binden Fazla Genç Yarışma Biletini Bip’ten Aldı
On binden fazla genç, "fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması" giriş biletlerini BiP uygulaması üzerinden ücretsiz aldı

İSTANBUL (AA) - "fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması" 190 lisenin sahne aldığı İstanbul elemeleriyle başlarken, 10 binden fazla genç, giriş biletlerini BiP uygulaması üzerinden ücretsiz alarak elemeleri yerinde izledi.

Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre, "Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu" ödüllü, "fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması"nın elemeleri, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde, sanatçı Demet Akalın'ın açılışı yapmasıyla başladı.

Kuliste yarışmacıları ziyaret eden Akalın, yarışmanın 20. yıl açılışını gerçekleştirdi. Bu sene 20. sanat yılını da kutlayan Akalın, sahnede Hayalet şarkısını seslendirerek öğrencilere büyük coşku yaşattı. Yarışmanın kurucusu, Serhat Hacıpaşalıoğlu ise Akalın'a 20. Yıl Başarı Ödülü takdim etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akalın, "Küçüklüğümde her gün ayna karşısında şarkı söylerdim. Hayal etmek, istemek, arzu etmek, inanmak çok önemli. Sadece ve sadece kendinize inanın. 'fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması'nı gönülden destekliyorum ve sizi seviyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışma sonucunda; "İcra" dalında ilk üçe giren gruplar için 5 bin ila 10 bin lira, "Orkestra / Sahne Performansı" dallarında ilk üçe giren gruplar için 2 bin ila 6 bin lira, "Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman" dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için bin ila 3 bin lira arasında para ödülü verilecek. Ayrıca, yarışmada üç öğrenci, yarışmanın eğitim sponsoru olan Okan Üniversitesi’nden yüzde 30, yüzde 50 ve yüzde 100 eğitim bursu kazanma şansı elde edecek.

Verilen bilgiye göre, İstanbul elemelerine bu yıl; Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Bursa, Sakarya, Adana, Gaziantep, Sinop, Trabzon ve İstanbul‘dan olmak üzere toplam 190 lise katılırken, elemeler 2 gün sürdü. Eleme heyecanı, 31 Mart ve 1 Nisan’da Ankara’da, 7 ve 8 Nisan’da ise İzmir’de yapılacak elemelerle sona erecek. fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması’nın büyük finali, 22 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. fizy kullananlar da uygulama üzerinden oy vererek 3 finalisti belirleyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.