Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

On Yılda Bir Olsa Da

On Yılda Bir Olsa Da

Spor Toto Süper Lig’in 27.haftasında Torku Konyaspor sahasında Galatasaray’ı ağırlayacak. Son günlerde yaşadıkları problemler de olsa, kağıt üzerinde normal olarak Galatasaray favori, ama Torku Konyaspor’un da şansı yok değil. Zaten futbolu bize sevdiren de biraz bu… Sahada sürprizlerin olabilmesi, kağıt üzerinde hesapların, sahada bitmesi.

Öncelikle Galatasaray, Chelsea karşısındaki sezonun abartısız en kötü oyunu ile Şampiyonlar Ligi’nden elenip ülkemize dönmüş, bir de ligimizin son sırasındaki sadece 4 galibiyeti olan Kayseri’ye kendi evinde, taraftarının önünde, mağlup olunca yönetim, taraftar ve teknik direktör arasında ipler gerilmişti. Beşiktaş’ın da kazanmasıyla Şampiyonlar Ligi’nin ardından bir darbede ligde almış, 3.sıraya gerilemişti.

Salı günü Bursaspor ile yapılan kupa  mücadelesinde, aslında Galatasaray için bir fırsattı. Hem kötü gidişe dur diyebilir, hem de kendisini taraftarına affettirebilirdi. Ama orada da evdeki hesap çarşıya uymadı. 2-0 üstünlüğü yakaladığı maçta yaklaşık 1.5 ay önce, 6 gol attıkları takımla berabere kalınca ipler kopma noktasına geldi. Tribünlerden yönetime, teknik direktöre istifa sesleri yükselirken, bu defa futbolcularda bu durumdan nasibini aldı. İmparator Fatih Terim sesleri de baya ses getirdi. 10 gün önce 3 kulvarda ilerliyoruz durumu, bir anda Galatasaray’ı nerdeyse kulvarsız bırakmaya kadar getirdi. Torku Konyaspor-Galatasaray maçı, Galatasaray’ın olmazsa olmaz maçı, olmuş durumda ve bu maçı kaybettikleri zaman Galatasaray’da taşlar yerinden oynayacaktır. İşte tam da bu durumdan Torku Konyaspor akıllı oyunla üç puanı alabilir.

Torku Konyaspor bu yıl oynadığı büyük maçlarda gösterdiği performansla alkış alan bir takım, zaten bu işi en iyi bilen hocalardan biri takımın başında olunca, Galatasaray’ın içinde bulunduğu kaosu da göze alırsak maçtan kendi adıma ümitliyim.

Ligin ilk yarısındaki maçı da hatırlarsak öne geçmelerine rağmen, farkı açabilecek pozisyonları da bulmuşken, bireysel hatalardan maçı Torku Konyaspor kaybetmişti. Birçok maçta ve o maçta da gördük ki, korkmadan kendi oyununu oynayan takımlar, Galatasaray’ı zor durumda bırakabiliyorlar. Torku Konyaspor,  Galatasaray’ı Konya’da 10 yıldır yenemiyor belki, ama bu yenemeyeceği anlamına da gelmiyor. Ligin 3.sırasında bulunmasına rağmen, deplasmandan 13 maçta sadece 17 puan alabildiler. Torku Konyaspor oyun anlayışına ters gelen, golcü Burak Yılmaz’a dikkat etmek de fayda var. Orta sahayı, deyim yerinde ise kırıp geçiren Melo’nun da cezalı oluşu ekstra bir avantaj sağlayacaktır. Galatasaray orta sahası bu maçta daha yumuşak olacağını bekliyorum her şeye rağmen, Galatasaray güçlü takım, son iki yılın şampiyonu, Şampiyonlar liginde ülkemiz konumunda, başarı yakalamış bir takımla karışılacaksınız. Bu maç için 3 puan dışında, kaybedecek çok şey yok, ama kazanacak çok şey var. Başarılar çocuklar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR