Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

ÖNCE “HAYIRLI OLSUN”, SONRA “GEÇMİŞ OLSUN”

ÖNCE “HAYIRLI OLSUN”, SONRA “GEÇMİŞ OLSUN”

Eskişehirspor’da Aybaba’nın, Bursaspor’da da Hamzaoğlu’nun ilk maçlarına Konyaspor karşısında çıkacak olmaları Yeşil Beyazlılar için bir dezavantajdı aslında. Çünkü rakip ne kadar formsuz olursa olsun, yeni gelen teknik direktör takımdaki hatta kulüpteki bütün kötü havayı temizleyebilir. Aybaba’nın Eskişehir’i önceki maçlara göre daha dirençli oynamış ve ilk deplasman gollerini Konya’da atmıştı. Hamza hoca da gelir gelmez kadro dışı olan Josue ile Stoch’u affetti ve iki oyuncuyu da ilk 11’de sahaya sürdü, önceliği her zaman savunma yapmaya veren Kocaman karşısına Stoch, Josue, Dzsudzsak ve Necid gibi hücumda oldukça etkili oyuncularla çıktı. Buna rağmen ilk yarıda istediklerini gerçekleştiren Aykut Hoca oldu ve kalecinin uzun pasında Dzsudzsak’ın kaçırdığı gol dışında pozisyon vermeden, ilk yarının sonlarında bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Bursaspor 10 kişi kalana kadar Konyaspor hücumda daha etkiliydi ikinci yarıda. “Beceri eksikliği” final paslarının doğru yapılamayışına sebep oldu ve bu yüzden gol gelmedi. Sonrasında Bursaspor eksik olmasına rağmen çok yüklendi ve gol aradı, pozisyon da buldu. Takımın önceliği savunma yapmak olsa da 10 kişi kalan bir rakip karşısında bu kadar geriye çekilmek olmaz. Aykut Hoca da maç sonu bundan dem vurdu haklı olarak.

Sonuç olarak Aykut Kocaman tıpkı Samet Aybaba’ya yaptığı gibi “hayırlı olsun” ile karşılayıp “geçmiş olsun” ile uğurladı Hamzaoğlu’nu. Ayrıca 26 puanla kulüp tarihinin en iyi ilk yarı performansını sergilemiş oldu Konyaspor.  Bu başarıda en büyük pay kuşkusuz Aykut Kocaman’ın. Değerini bilmek gerekir…

BURSASPOR KALİTELİ TAKIM

Bursaspor’un bu seneki kadrosu geçen senekinden çok daha iyi. Geçen seneki oyuncular Bursa’da çıkış yakalayan oyunculardı, bu senekiler ise zaten “yıldız” olarak geldiler. Fakat birçok oyuncunun takımdan ayrılması ve yerlerine birçok oyuncunun alınması takımı olumsuz etkiledi. Kadrosu bu kadar bozulan bir takımın başarı yakalaması zor. Bu seneki kadrosunu koruyabilirse seneye daha kaliteli bir teknik adamla birlikte üst sıraları zorlayacaktır Bursaspor. Tabii küme düşmezse…

TARTIŞMALI POZİSYONLAR

-İlk yarıda Mbamba’nın penaltı beklediği, fakat “hakemi aldatmaya yönelik” hareketten sarı kart ile cezalandırıldığı pozisyon maç esnasında penaltı gibi gelmişti. Fakat pozisyonu birkaç kez izledim ve hakemin doğru karar verdiğini düşünüyorum.

-Dzsudzsak’ın Mehmet Uslu’ya attığı tekme kırmızı kartı gerektiriyor, karar doğru.

-Ömer Ali Şahiner ilk yarıda dışarıda tedavi oldu ve oyuna dönmek istedi fakat hakem izin vermedi. Yaklaşık 1-1,5 dakika 10 kişi oynadı Konyaspor. Ben de dahil olmak üzere tüm stat tepki gösterdi. Maçtan sonra Eski Hakem Deniz Çoban’a sordum uygulamanın doğru olup olmadığını. Ömer Ali’nin kanamalı sakatlık geçirdiğini ve bu tür sakatlıklarda hakemlerden birinin kontrol etmeden oyuncunun oyuna alınamayacağını söyledi. Diğer taraftan çıkmış olsaydı 4. hakem kontrol edecekti. Dolayısıyla bu karar da doğru.

HAPPY CHRİSTMAS!

Ben bu satırları yazarken bu hafta Süper Lig’de şimdiye kadar oynanan 4 maçta 4 oyuncu kırmızı kart gördü, dördü de yabancı. Siz bu satırları okurken belki birkaç yabancı daha kırmızı kart görmüş olacak. Ayrıca Rizesporlu Kweuke, Donk ve Nakoulma da 4. sarı kartlarını görerek cezalı duruma düştüler. Neden acaba? Noel de yaklaşıyor gerçi. O zaman “happy christmas” diyelim biz de. “See you later!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR