Oktay Mermer

Oktay Mermer

ÖNCE LİYAKAT SONRA SADAKAT

ÖNCE LİYAKAT SONRA SADAKAT

Referandum yapıldı sonuçları vatana, millete hayırlı olsun diyoruz.

Şimdi 80 milyon tek yürek tek yumak olarak kaldığımız yerden daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte el ele daha çok çalışma zamanı olduğunu bilmekteyiz.

Bu azim ve gayret içinde açılan yeni kalkınma döneminde işin başına işi bilen hizmetini aksatmayan vatandaşları istiyoruz.

Bakın burası çok önemli, işi bilecek ve hizmette geri kalmayacak.

Yani liyakat sahibi olacak, o makama o mevkii hak eden olacak.

Yani o koltuğu dolduracak hakkını verecek.

Vatanının, vatandaşının hizmetkarı olacak.

Cumhurbaşkanı ben vatandaşın hizmetkârıyım diyor ve oluyorsa. Herkes ah bir reise ulaşsak ta derdimizi anlatsak diyorsa. Demek ki o koltuk sahibinden netice alamamış, o koltuk sahibi vatandaşına hizmetkar değil, efendi olmuştur.

Koltuk sahibi, efendim ben hizmetkar olmam, olamam diyorsa da o zaman kusura bakmasın o koltuğu terk etsin diyor vatandaş.

Her seçimden sonra başta kendimiz sonra tüm 80 milyon şunu demeli. Biz nerede eksik ya da yanlış yaptık.

Hiçbir zaman iyi yoktur, her zaman en iyiler vardır. En iyi olmak içinde başarınız % 100 olmalıdır.

En başta teşkilatlar, adımıza mecliste bizi temsil eden vekiller, yerel yöneticiler, bürokratlar biz orkestranın başındakileriz, acaba eksiklerimiz ne diyebiliyorlarsa bu başarı %100’e ulaşabilir.

Biz seçimlerde vatandaşın kapısına gittik, bizi kabul ettiler sonra onlar bize gelmek istediler. Biz onları kabul ettik mi?

Biz onlara randevu verdik mi? Sorunlarını dinleyip çözdük mü? Telefonlarına dönüş yaptık mı? Diyebiliyorsa başarı en iyidir.

Teşkilatlar, her gün kapı kapı halkı gezip, biz sizi dinlemeye geldik. Hem mahallenizde, hem de parti binamızda nöbete koyduğumuz arkadaşlarımız ile sizlere hizmetkâr olmak için varız deniyorsa başarı en iyidir.

Evet dinledik ama çözüm üretemedik, dikkate almadık. Çözeceğiz, halledeceğiz deyip oyaladık diyorsa vatandaşta o temsilcileri orada istemiyoruz deme hakkı vardır.

Bu vatandaş niye kırıldı? Neden istenen sonuçlar elde edilmedi diye teşkilatlarda ertesi gün değerlendirme toplantıları ve değerlendirme raporları hazırlattı ise gereken tedbiri almak için gayret içinde olduğunun göstergesidir.

Ey Türkiye’m, sen çok güçlü bir ülkesin, sen çok güçlü bir milletsin. Bunu hem bu son dönemlerde, hem de tarih boyunca kanıtladın ve kanıtlamaya da hazırsın.

O yüzden kendimizi eleştirelim, kendi eksiklerimizi dışarıdan görelim, dinleyelim, kırmadan dökmeden tenkitleri dikkate alıp en iyisi olalım diye gayret edelim.

Yeni dönemde hak edenlere, liyakat sahibi olanlara o koltukları emanet ettiğimiz gibi sadakati da göz önünde bulunduralım.

Sadakat bağlılık duygusu, vatanına, işine, başındaki amirlerine olmalı. Yaptığı hizmeti Allah rızası için vatandaşına yaptığını bilmeli. Söz konusu ben değil, ülkem olmalı diyebilmeli. Menfaatine yaptığı işten 80 milyonun vebalini aldığını bilmeli.

O zaman bakın görün bu yeni düzende bu ülke nasıl bir konuma gelir, nasıl daha çok güçlenir daha çok mili geliri artar.

Geleceğimiz, ülkemiz, milletimiz için, iyi yönetilmek ve kalkınmada ivme sağlamak, hak eden, halka inen, sadakat sahibi olan vatına, vatandaşına hizmetkarlık yapmaktan gurur duyan, ayakları yere basan vatan sever insanlarımızı en iyi yerlerde görmek istiyoruz SAYIN CUMHURBAŞKANIM…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR