Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Önce Soyun, Sonra Giyin De Gel

Önce Soyun, Sonra Giyin De Gel

Vicdanının sesini dinlemeyen, acının her türünden sebeplenmeye çalışan, vicdan yoksunu insanlar. Sizin için felaketin, sönen ışıkların, yok olan umutların hiç mi önemi yok ki de, hala beddualarla hakaretlerle, yaralı insanları daha da yaralamak üzmek peşindesiniz.

Yaşanan felaketleri, oy verdikleri partiden dolayı hak ettiklerini savunmaya çalışan insan kisvesi altında ki yaratıklar, üzerinizde ki bu kisveden, bu lanet okuyuculuktan soyunup, insanlığını giyin de gel.

Benden olmayanın evine ateş düşsün diyecek kadar mahlûk olmaktan kurtulmak için, insanlığınızı giyinin de gelin.

Benden olmayan tu kaka deyip muhalefet edeceğim diye, milli birlik, beraberlik ve acıların paylaşılacağı günde, ortak değerlerimizi yaşamak için insanlığını giyin de gel.

Giyindiğin elbisenin rengi, rütbesi, makamı ve siyasi görüşü ne olursa olsun, bu acı günde insanlık elbiseni giyin de gel.

Sen vicdandan, düşünmekten yoksun bir hayvan değilsin, vahşileşmeyi bırak, insan olduğunu acının verdiği birleşimi, birlik ve beraberliği acı kardeşliğini yaşamak için postundan soyunup insanlık elbiseni giyin gel,

Bu acı seni hayvanlıktan sıyıramıyor, seni daha da hayvanlaştırıp, vahşileştiriyorsa sus ve insanlığını sorgula.

Gardırobundan gününe göre elbise seçip, düğüne, baloya gider gibi gidersin de, 

Böyle acı dolu günlerde, vicdan muhakemesi yapıp, giymen gereken insanlık elbisesini, merhamet ve şefkat gömleğini neden insanlık elbiseni giymezsin?  Yoksa senin gardırobunda bu elbiseden yok mu?

Sen vicdanından, düşüncelerinden yoksun, vahşi bir hayvan gibi salyalarını akıtacağına, Müslümanlığı kabul etmiyorsan bile hümanistliğinle, insan olduğunu, acıların birleştiriciliğini, dua kardeşliğini yaşamak için insanlık elbiseni giyin de gel.

İnancı ve oy verdiği parti yüzünden lanetlenip hak ettiklerini söyleyen vicdansızlar, demokrasiye saygı duymuyorsanız insanlığınıza, insanlara saygı duyarak kin, nefretten ve insafsızlıktan soyunup, vicdan elbiseni giyin de gel.

Kardeşlik barış ve özgürlükleri yaşamak varken, kaos ortamı yaratıp darbe çığırtkanlığı ve sosyal ayaklanma istemlerinden, salyalarını yalamaktan vazgeçip, yaratılanı severim yardandan ötürü diyerek insan olduğunu hatırlayarak, soyun üzerinde ki kirli çamaşırlardan da medeniyet elbiselerini giyin de gel.

Işıksız kalan evlere, kocasın kalan eşlere, babasız kalan bebelere oh çekecek kadar insanlığını kaybedeceğine, ışık olmak için yarınları tekrar inşa etmek kimsesizlere kimse olmak için, inanç ve saygı yonsunluğundan soyunup yardım elbiseni giyin de gel.

Bu acı günümüzde nefretinizi hayvanlaştırmayın. Olmayan hoşgörünüzü en azından bu dönemde yaşayın ve SUSUN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR