Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

ÖNEMLİ EKSİKLERLE ÖNEMSİZ MAĞLUBİYET

ÖNEMLİ EKSİKLERLE ÖNEMSİZ MAĞLUBİYET

“Ali Turan ve Ali Çamdalı gördükleri sarı kartla Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü. Kasımpaşa ligin kaliteli takımlarından. Oturmuş savunma dörtlüsü bozulacak ve orta sahanın bel kemiği Ali Çamdalı'nın yokluğu oldukça hissedilecektir. Bu yüzden olası bir mağlubiyet sürpriz olmaz benim için”  Geçen haftaki yazımın son cümlesi bu şekildeydi.  Gerçekten de bu iki oyuncunun eksikliği hissedildi. Eren Derdiyok 2 golde de bomboş kaldı. Ali Turan olsaydı bu kadar rahat 2 gol atamazdı şüphesiz.  Ayrıca 2 gol de Konyaspor’un sol kanadından, yani Abdülkerim Bardakçı’nın olduğu kanattan geldi. Ben Abdülkerim’i gol attığı Eskişehirspor maçında da beğenmemiştim. Savunmada çok fazla açık veriyor. Herkesin eleştirdiği ki bana göre Konyaspor’un en istikrarlı oyuncularından Mehmet Uslu’yu kesinlikle aratıyor o bölgede. Bence Kocaman bundan sonra Abdülkerim’e şans vermeyecektir mecbur kalmadıkça.

Ali Çamdalı’nın yokluğu ise orta sahadaki yırtıcılığı kaybettirdi. Kasımpaşa orta sahası bariz bir üstünlük kurdu bu maçta. Son birkaç maçta oyuncuların sürekli cezalı duruma düşmesi Konyaspor’u zor durumda bırakıyor. Aykut Kocaman’ın kolay ve gereksiz kart görmemeleri konusunda oyuncuları uyarması gerekiyor.

MEHA FAKTÖRÜ

Alban Meha çoğu kişi gibi benim çok beğendiğim bir oyuncu değil açıkçası. “Sadece şutları ve duran topları iyi diye bu kadar ısrarcı olunur mu” diye düşünüyordum hatta. Fakat Kasımpaşa maçında anladım ki, orta sahaya iyi bir transfer yapılmadığı takdirde “evet” ısrarcı olunur. 5 korner ve 19 serbest vuruşta gol bulamadı Konyaspor. Maçın son dakikalarında Halil İbrahim’in kullandığı serbest vuruşta topun başında Meha olsa belki de maçtan bir beraberlik çıkabilirdi. Fakat bu mağlubiyet önemli bir mağlubiyet değil. Konyaspor ilk yarıyı hedeflediği puanın üzerinde bitirecektir.

BU SEFER DE HOLMEN CEZALI!

Her hafta bir oyuncusu ceza alan Konyaspor’da bu kez de Samuel Holmen cezalı duruma düştü ve Bursaspor karşısında forma giyemeyecek.  Fakat Holmen’in eksikliği güçsüz ve formsuz Bursaspor karşısında fazla hissedilmeyecektir. Ali Çamdalı ve Kibong Mbamba Bursaspor’a yeter. Ali Turan da döndüğü için Bursaspor maçında puan kaybı sürpriz olur.

KISACA DERBİ

Beşiktaş Galatasaray’ı mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Son yıllarda izlediğim en tek taraflı derbiydi. Beşiktaş maçın başından sonuna kadar oyunu domine etti. Muslera olmasaydı kesinlikle farklı bir sonuç çıkardı. Mete Kalkavan da, hakemlerin hatalarıyla çokça gündeme geldiği bir dönemde hatasıza yakın bir maç yönetti.

Galatasaray ile lider Beşiktaş arasında 9 puan fark oluştu. Bu saatten sonra Galatasaray’ın tekrar şampiyonluk yarışına girmesi çok zor.  Hatta ilk yarı bitene kadar bu puan farkı daha da artabilir. “Denizli Galatasaray’ı iyi eder” diye düşünenlerdenim ama şimdiye kadar bir değişiklik yok açıkçası. Galatasaray hâlâ adına yakışmayan bir futbol oynuyor. Hatta futbol oynamıyor bile. Devre arasında çokça transfer yapılması lazım. Geçen sene sadece Muslera şampiyon olmaya yetti ama bu sene UEFA’ya katılmaya bile yetmeyebilir. Beşiktaş’ın ise derdi belli; kaleci transferi şart!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR