'Onlar için hiçbir şey imkansız değil'

'Onlar için hiçbir şey imkansız değil'
Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığındaki Komando İhtisas Kursuna katılan komandolar, en zorlu doğa ve arazi şartlarını aşarak, düşmanı hiç beklemediği yerden vuruyor

Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığındaki Komando İhtisas Kursunun ikinci aşaması olan "Kara komando harekatı"nda komandolar, geçilmesi imkansız sayılabilecek noktaları kullanarak düşmanı hiç beklemediği yerden yok ediyor.

Komutanlıkta gerçek bir komando olabilmek için çeşitli safhadan geçen tamamı subay ve astsubay olan ve Türkiye'nin yanı sıra 18 ülkeden tamamen gönüllülük esasına göre Eğirdir'e gelen kursiyerler, 4 hafta boyunca psikolojik ve fiziksel testlerden geçerek, bu aşamanın ardından daha çetin eğitimlere başladı.

Küçük birlik harekatı için uygun arazi yapısında konuşlu Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında taktik ve teknik eğitimlerini tamamlayan, 14 farklı arazi tatbikatı icra ederek cesaret kazanan komandolar, ulaştıkları son seviyenin testi olan ve 2 hafta süren "Kara komando harekatının tatbikat safhası"nı Burdur, Antalya, Konya ve Isparta sınırlarını içine alan 20 bin kilometrekarelik alanda gerçekleştirdi.

40 kilogramlık teçhizatla 600 kilometre

Tatbikatta, düşmanın lojistik üssündeki muhabere tesislerini yok etmek isteyen komandolar, dost bölgede maket arazi modelinde son hazırlıklarını tamamlayarak düşman hatlarına sızdı.

Sırtlarındaki 40 kilogramlık çanta ve teçhizatları ile safha boyunca yaklaşık 600 kilometre yol kat eden komandolar, yaklaşık 60 metre yükseklikteki uçurumdan kanyona, eğitim aşamasında öğrendikleri ileri dağcılık yöntemiyle indi.

Düşman mühimmatının da olduğu lojistik üssünü yok ederek görevini başarıyla tamamlayan komandolar, sıyrılma harekatı icra ederek düşman topraklarından ayrıldı ve dost hatlara geçerek helikopterlere yuvalarına geri döndü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.