'Onlar Kaçacak Biz Kovalayacağız'

'Onlar Kaçacak Biz Kovalayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız.” dedi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit düştüğü Ankara'nın Kazan ilçesinde, belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşları selamlayan Erdoğan, "Günümüz kutlu olsun, geleceğimiz aydınlık olsun inşallah. Bugün Kazan'daki şehitlerimizi ziyarete geldim. Gazilerimize bugün bu meydandan mesajımızı vereyim istedim." ifadesini kullandı.

15 Temmuz alçak darbe girişiminin en onurlu ve en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerden birinin de Kazan olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira, Mürted Üssü'nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. İnanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, sizlerin o haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şehadete yürüyüşünüz, sizlerin o demokrasiye sahip çıkışınız, bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir." diye konuştu.

"Kaçacak delik arıyorlar"

Türk milletiyle iftihar ettiğini ve gurur duyduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri Fetullahçı Terör Örgütü'nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz. 'İnlerine gireceğiz.' dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır."

"Bunlar zannettiler ki F-16, F-16'larla durdurulur"

Bu yapının son olarak 15 Temmuz'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki bir azınlık üniformalıyla darbe girişimi yapmaya kalkıştıklarına işaret eden Erdoğan, "Ama bir şeyi hesap edemediler, bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur? Bunlar zannettiler ki F-16, F-16'larla durdurulur. Bunlar zannettiler ki helikopterler, helikopterle durdurulur, tanklar, tanklarla durdurulur, toplar, toplarla durdurulur, silahlar, silahlarla durdurulur. Ama bunlar bir şeyi unuttular, tüm bunların karşısında bu asil millet kendisini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz bize çok şeyler öğretti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine sözlerine şöyle devam etti:

"Hiç endişeniz olmasın. Evelallah biz dikleşmeyeceğiz, dik duracağız. Asla bu meydanları bunlara bırakmayacağız. Hep beraber yürüyeceğiz. 'Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan' diyor ya... Sağolun, varolun, biz meydanlara çağırdık, hava meydanlarına çağırdık ve ben Marmaris'ten çıktığımdan İstanbul'a indiğim ana kadar 10 binlerce insan havalimanına dolmuştu. Apron, terminalin önü dolmuştu. Ben milletimin arasına eşimle, torunlarımla beraber karıştığımda üzerimizden F16 alçakça alçak uçuş yapıyordu. Ses hızını aştığı zaman bomba etkisi yapar, onunla halkımı ürkütmeye, korkutmaya çalışıyorlardı ama halkım hiç aldırış etmedi. Camlar kırıldı, patladı ama halkım aldırış etmedi. Helikopterlerle aynı şeyi yaptılar, aldırış etmedi. Aynı şeyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, TBMM'de yapmadılar mı? TBMM, ikinci gazi Meclis oldu. Çünkü anında Meclis Başkanımız, milletvekillerimiz süratle parlamentoya geldiler. Kapatmadılar, açtılar ve yola devam ettiler. Çünkü biz durmak yok, yola devam demiştik."

Milletvekillerinin parlamentoda yerlerini aldıklarını ve seslerini yükselttiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada bazı ülkeler vardı ki hala bunu benim bir oyunum olarak göstermeye çalışıyordu. Bizler Allah'ın izniyle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler. Şu anda madden, manen 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Her olanda hayır vardır. Siz, şer zannedersiniz onda hayır vardır, hayır zannedersiniz şer vardır.

Muhabir: Sinan Uslu, Eda Ünlü Özen

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.