ONLİNE İZLEME MERKEZİ, DİOKSİN FURAN LABORATUVAR VE ÇEVRE DENETİM ARAÇ DAĞITIM TÖRENİ

ONLİNE İZLEME MERKEZİ, DİOKSİN FURAN LABORATUVAR VE ÇEVRE DENETİM ARAÇ DAĞITIM TÖRENİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ev alacak vatandaşlara devlet desteği açıklamalarına ilişkin, “Geniş bir konu, yüzde 15. Türkiye’nin neresi, bunların belirleme çalışmaları yapılıyor. Yapılınca ben ya da Başbakanlık a

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ev alacak vatandaşlara devlet desteği açıklamalarına ilişkin, “Geniş bir konu, yüzde 15. Türkiye’nin neresi, bunların belirleme çalışmaları yapılıyor. Yapılınca ben ya da Başbakanlık açıklayabilir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, online izleme merkezi, dioksin furan laboratuvar ve çevre denetim araç dağıtım törenine katıldı. Gölbaşı Çevre Referans Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Güllüce, laboratuvarların 5 milyon TL yatırımla son teknoloji ile donatıldığını belirtti. Etkin bir hava kalitesi yönetimi için temiz hava merkezleri kurulması çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bakan Güllüce, bu bağlamda Marmara Temiz Hava Merkezi’nin kurulduğunu hatırlatarak, faaliyetlerin devam ettiğini bildirdi. Diğer 7 adet THM’nin de kurulma çalışmalarının devam ettiğini belirten Güllüce, tüm temiz hava merkezlerinin 2016 yılında faaliyete geçmesini hedeflediklerini söyledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Güllüce, "Başbakan Ahmet Davutoğlu ev alacak vatandaşlara devlet desteği verileceğini açıkladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine çalışmaların henüz belli olmadığını belirterek, “Geniş bir konu, yüzde 15. Türkiye’nin neresi, bunların belirleme çalışmaları yapılıyor. Yapılınca ben ya da Başbakanlık açıklayabilir” dedi.

Bakan Güllüce, konuşmasının ardından laboratuvarları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.