Onur Şener davası kararı

Onur Şener davası kararı
Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'in cam bardakla boynundan yaralanarak vefat etmesi ilişkin 5 sanığın istinaf mahkemesinde yargılandığı davada karar açıklandı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 1. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ile tutuksuz sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz, Jale Erberk ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, davanın kararın verilmesi sonuna geldiklerini ifade ederek sanıklara söz verdi. Sanık Karakaş, mahkemenin adil bir karar vereceğini söyleyerek. Sanık Gündüz de takdirin mahkemede olduğunu, belirterek beraatini istedi. Tutuksuz sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk de beraat talebinde bulundu. Sanık ve avukat beyanlarının hemen peşinden kararından söz eden mahkeme, yerel mahkemenin Karakaş'a "kasten öldürme" suçundan verdiği 25 yıl hapis cezasını hukuka uygun bulurken, sanık Gündüz'e aynı suçtan verilen 25 yıl hapis cezasını düşürdü. Sanığın suçu, haksız tahrik altında işlediğine hükmederek, Gündüz'ü "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 12 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme tutuksuz sanık Soyalp'e verilen hükmü de kaldırdı. Soyalp'in maktul Şener'e yönelik "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçunu işlediğine karar veren mahkeme, sanığa 10 yıl hapis cezası verdi. Kararında ardından sanık Soyalp duruşmada tutuklandı.

Mahkeme, tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erbek'e yerel mahkemece verilen beraat kararlarını ise hukuka uygun buldu.

OLAY NEYDİ?

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 2 Ekim 2022 tarihinde, İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp, Jale Erberk ve Gözde Gündüz Çayyolu Mutlukent Mahallesi'ndeki eğlence yerine gitti. Müzik programı saat gece 02.00'de biten Onur Şener, bir yakın çevresinden arkadaşı doğum günü sebebiyle yeniden sahneye çıkarak şarkı söylemeye devam etti. Bu esnada Karakaş sahneye inerek Şener ile birbirleri arasında münakaşa başladı. Eğlence merkezindeki diğer müşteriler, ikili arasında kavga çıkmasına engel olmaya çalıştı. Fakat bu olayın üzerine Karakaş ve diğer kişiler bardaklarıyla dışarı çıktı. Bir süre sonra iş yerinden ayrılan Onur Şener ve sanıkların ikinci kez tartışmaları kavgaya sebep oldu. Kırık cam bardakla boynundan yaralanan müzisyen Şener olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.