operasyonlar bitti, bayram huzurlu geçti

operasyonlar bitti, bayram huzurlu geçti
Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından, vatandaşlar huzurlu bir bayram geçirdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından, vatandaşlar huzurlu birbayram geçirdi.

Akraba ziyaretleri yapan ve bayram sevincini doyasıya yaşayan vatandaşları, güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sayesinde tek bir patlama sesi duyulmaması memnun etti.

"Akrabaları bile ziyaretlerine gidemiyorduk"

İlçe sakinlerinden İ.Ö, daha önceki bayramda olaylar nedeniyle evlerinden çıkamadıklarını, bu nedenle bayramı yaşayamadıklarını anımsattı.

İ.Ö, "Bundan önceki bayramlarda çarşıda sürekli olaylar olur, etraf biber gazından geçilmezdi. Çarşının ortasında yol kesilir, polislere taş atılırdı. Bunun sonucunda polisler de biber gazı ile müdahale ediyordu. Bu yüzden biz de bayramda evden çıkamıyorduk ve akrabaları bile ziyaretlerine gidemiyorduk." diye konuştu.

Yapılan son operasyonlar ile rahat bir nefes aldıklarını, bayramı çok huzurlu bir şekilde kutladıklarını anlatan İ.Ö, güvenlik güçlerine teşekkür etti.

A.K. ise eskiden teröristlerin bayramı yasakladığını, bu yüzden akrabalarını ziyarete bile gidemediklerini söyledi.

Bu bayram böyle bir tehdit almadıklarını vurgulayan A.K, "Bu yüzden bayramımızı çok huzurlu ve sakin bir şekilde geçirdik." ifadelerini kullandı. A.K, bayramı huzurlu bir şekilde kutlama imkanı sağlayan güvenlik güçlerine minnettarlığını dile getirdi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.