'Operatörlerin telefon satışları bu yıl 5,8 milyona çıkacak'

'Operatörlerin telefon satışları bu yıl 5,8 milyona çıkacak'
Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği, geçen yıl 4,3 milyon olan GSM operatörlerinin telefon satış rakamının 2016 yılında 5,8 milyona çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Cep telefonuna taksit yasağı, GSM operatörlerinin kontratlı cihaz satışlarına ilgiyi artırdı.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneğine(MOBİSAD) göre geçen yıl GSM operatörlerinin telefon satışı 4,3 milyonu bulurken, bu rakamın 2016 yılında 5,8 milyona çıkması bekleniyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, yapısı bozulan ve kayıt dışına sürüklenen cep telefonu pazarının, operatörlerin kontratlı satış tekliflerini çeşitlendirip muhtelif kampanyalarla cazip hale getirmeleri sayesinde az da olsa toparlandığını söyledi. 

4,5G'nin etkileri

Ekşi, son dönemlerde yasal yollardan cep telefonu almak isteyen tüketicilerin büyük çoğunluğunun, GSM operatörlerinden kontrat dahilinde alım yapmayı tercih ettiklerini, özelikle 4,5G rüzgarı ile bu rakamın mart ayında 520 bine kadar ulaştığını anlattı.

GSM operatörlerinin kampanyalı, kontratlı cihaz satışlarının 2013 yılında 1 milyon 850 bin, 2014'te 3 milyon 400 bin, 2015'te ise 4 milyon 300 bin civarında gerçekleştiğini dile getiren Ekşi, bu rakamın 2016'da 5 milyon 800 bine çıkacağını öngördü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.