İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Ordinaryüs Profesör Theofanis Gekas…

Ordinaryüs Profesör Theofanis Gekas…

Süper Lig’de oldukça kritik bir dönemden geçen Konyaspor, kendisi adına hayati derecede önemli olan Bursaspor karşılaşmasını, gol makinası Theofanis Gekas ile bulduğu gollerle kazanarak çok çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

            Karşılaşmanın önemini vurgulamak adına birbirine benzer birkaç kelime ile başladık bugünkü yazımıza. Gerçekten de son 5 haftada kaybedilen puanlar, Konyaspor’u ateş hattının içinde nefes alıp vermeye itmişti. Elazığspor, K.Erciyesspor ve G.Antepspor karşılaşmalarında alınan mağlubiyetler hem rakipleri yarışın içinde daha motive etmiş hem de bizim direncimizi ciddi anlamda kırmıştı. Bu haftaların tamamında takımımızın en önemli oyuncusu olan Gekas’tan mahrum kalmamız da alınan bu kötü sonuçlarda başrolü oynamıştı. Oyunu rakip sahada oynayabilmenin ve dolayısıyla rakibi baskı altına alabilmenin en önemli mekanizmalarından biri Yunan golcümüz Theofanis Gekas’tır. Gerek rakip stoperlerin oyuna girmesine engel olması, gerekse oyun zekası sayesinde rakip oyunculardan 1-2 saniye önce yapacağına karar vermesi Gekas’ın en önemli özelliği. Bu özellik de 34 yaşına gelmiş olsa da Theofanis Gekas’ı hala aranan oyuncu yapıyor. Teknik heyetimiz de sakatlığı tam olarak geçmemesine rağmen Gekas’ı ilk 11 de başlatarak, Bursa gibi zor bir deplasmandan 3 altın puanla dönmemizi sağladı. Genel itibariyle orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada sadece ilk yarının son 5 dakikasıyla, 90. Dakikada gelen Bursaspor golü sonrasındaki 5 dakika sıkıntı yaşadık ki bu da gayet normal. Maçın tamamına yakınında topa sahip olan, sahaya çok iyi yayılan ve rakibine oyun kurma, dolayısıyla da pozisyon şansı tanımayan bir Konyaspor vardı sahada. Oyuncularımızın birbirleriyle olan üst düzey yardımlaşması ve Hleb, Djalma ve Gekas’ın kalitelerini sahaya yansıtmaları neticesinde de galibiyet kaçınılmaz oldu.

Alınan bu 3 puan ile rahat bir nefes alan Konyaspor, bundan sonra oynayacağı 8 karşılaşmanın -zorluk derecesi daha yüksek olan- ilk 4’ünde 3 puan daha alabilmesi durumunda düşme hattıyla ilişkimizin tamamen kesileceğini düşünüyorum. Rakiplerimizin fikstürlerine bakıldığında da ilk 4 haftada alınabilecek 3 ve üzeri puanın ne kadar önemli olacağını da görebiliyoruz. Sezon başından bu yana söylediğimiz tek bir şey var; Konyaspor takımı oynadığı karşılaşmalarda en az rakibi kadar mücadele ederse bu ligde yenemeyeceği takım yok. Tek ihtiyacımız olan şey, gücümüzün farkında olmamız ve bu gücümüzü mücadele azmimizle cilalamamız. Bu iki faktörü üst üste koyduğumuz mücadelelerde de zaten bugüne kadar hep kazandık ve bundan sonra da kazanmamız zor olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR