Ordu'da "hedef bir milyon turist" çalıştayı

Ordu'da "hedef bir milyon turist" çalıştayı
Vali Balkanlıoğlu:- "Havalimanımız yapıldı ve tanıtım atağına kalktık. İnşallah önümüzdeki dönemde Ordu 'Turizmde ben de varım' diyecek"

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Havalimanımız yapıldı ve tanıtım atağına kalktık. İnşallah önümüzdeki dönemde Ordu 'Turizmde ben de varım' diyecek" ifadelerini kullandı.

Valilik tarafından bu yıl "hedef bir milyon turist" sloganıyla başlatılan turizm çalışmaları kapsamında çalıştay düzenlendi.

Balkanlıoğlu, Valilik Toplantı Salonu'ndaki programda, Trabzon'da Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı gerçekleştirildiğini, bu toplantıların turizme önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Ordu'nun turizmi için önemli mesafeler alındığını ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü anlatan Balkanlıoğlu, "Havalimanımız yapıldı ve tanıtım atağına kalktık. İnşallah önümüzdeki dönemde Ordu 'Turizmde ben de varım' diyecek. Bölge illerimizle koordinasyon halinde bu işi yürütebilirsek, bakanlık da bu konularda bize destek vereceğini söyledi. 'Turizm' deyince sadece sahillerimiz anlaşılmasın. Yaylalarımız, içerideki ilçelerimiz de bu durumdan istifade edebilecek" dedi.

Kentin tanıtımı amacıyla ulusal ve uluslararası medyada çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız Ordu'nun görsel güzelliklerini herkese iletmek. Çünkü Ordu, Karadeniz'in diğer illeri gibi, onlardan çok daha güzel özellikler, nitelikler olmasına rağmen, yeterince tanıtılamadığı için o iller kadar ziyaretçi almıyor. Azıcık bir tanıttık ve ziyaretçi sayısı yüzde 42 arttı. İnşallah el birliğiyle ve sizlerden gelecek öneriler doğrultusunda bu tür çalışmalarımız devam edecek. Ordu, 2016'da yapılan tanıtımlarla da turizmde hak ettiği yerlere ulaşacak. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak Ordu'nun daha çok tanınmasını ve daha çok ilgi görmesini sağlayacağız."

Konuşmanın ardından, sosyal medyada 200 binin üzerinde izlenen turizm tanıtım filminin gösterimi yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise turizm çalışmaları hakkında hazırlanan sunumu anlattı.

Çalıştayda, sektör temsilcileri de görüş ve önerilerini sundu. Programa, kaymakamlar ile ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.