Ordu'da Kültür Sanat

Ordu'da Kültür Sanat
Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Boş Odalar" adlı oyununu Ordu'da sahneleyecek

ORDU (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun, "Boş Odalar" adlı oyunu, Ordulu izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Stanislav Stratiev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in Türkçeye uyarladığı, Bilge Emin'in yönettiği oyunda Fatih Topçuoğlu, Utku Ölmez, Selin Poyraz ve Elvan Tibukoğlu rol alıyor.

Oyunun ışık tasarımını Nihat Bahar, dekor ve kostüm tasarımını Nurullah Tuncer, müziğini Çağrı Beklen ve koreografisini ise Aslı Öztürk üstleniyor.

Yüzleşme, kendisiyle hesaplaşma ve anlamsız bir hayatın hikayesinin anlatıldığı oyunun konusu özetle şöyle:

"Aleks, her sabahki gibi kahvaltısını yapar ve bir anda, nedeni belli olmadan, sırtıyla duvarın düşmesine engel olur. Burada Yunan mitolojik kahramanı Atlas'a gönderme yapılır. Atlas, Olympos'a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. Aleks de tıpkı Atlas gibi kararsızlık sonucu dünyayı sırtında taşımakla yükümlüdür. Artık eşi ve oğlu Vladimir ile gerçek bir ilişkisi kalmamıştır. Aleks'in manevi boşluğu, 'Jean Paul Sartre' adlı bir hırsız tarafından anlamlandırılmış olsa da sonunda onun da tıpkı Aleks gibi sıradan 'kayıp bir ruh' olduğu anlaşılır."

"Boş Odalar", yarın 20.00'de ve 25 Mart Cumartesi günü saat 14.00 ile 20.00'de Ordu Kültür Sanat Merkezi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.