Ordu'da Otomobilin Sinyalizasyon Direğine Çarpması

Ordu'da Otomobilin Sinyalizasyon Direğine Çarpması
Altınordu ilçesinde 2 genç kızın hayatını kaybettiği kazayla ilgili tutuklu olan otomobilin sürücüsüne 5 yıl hapis cezası verildi

ORDU (AA) - Ordu'daki trafik kazası sonucu iki kişinin taksirle ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan sürücü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Efkan Büyük ile yakınları, avukatı ve mağdur sıfatıyla trafik kazasında ölen iki kişinin yakınları katıldı.

"Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yargılanan Büyük, önceki savunmalarını tekrar ederek "Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mağdur sıfatıyla dinlenen aile yakınları ise sanığın cezalandırılması istediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanığa birden fazla kişinin taksirle ölümüne neden olma suçundan 5 yıl hapis cezasıyla tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Olay

Samsun'dan Giresun yönüne giden Efkan Büyük yönetimindeki 28 TR 275 plakalı otomobil, 24 Aralık'ta Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesi mevkisinde sinyalizasyon direğine çarpmış, kazada sürücü Büyük'ün yanı sıra otomobilde bulunan Esra Bilkay, Hilal Yiğit ve Sina Nur Güney yaralanmıştı.

Kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Hilal Yiğit ve lise öğrencisi Sina Nur Güney, tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirmişti.

Olayla ilgili 20 yaşındaki sürücü Büyük ise birden fazla kişinin taksirle ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanarak Efirli Cezaevine gönderilmişti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.