Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi

Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - "Lütfen bu yanlıştan dönün, bu kadar insanın iradelerini ve düşüncülerini dikkate alın. Ordu'yu da doğal güzelliği ile baş başa bırakın"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesinde yürütülen deniz dolgu çalışmalarına ilişkin, "Lütfen bu yanlıştan dönün, bu kadar insanın iradelerini ve düşüncülerini dikkate alın. Ordu'yu da doğal güzelliği ile baş başa bırakın." dedi.

Torun, beraberinde CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Parti Meclisi Üyesi Çetin Soysal ve yaklaşık 200 kişilik bir grupla, sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için başlatılan deniz dolgu çalışmalarını protesto etti.

Dolgu çalışmalarının sürdüğü bölgede basın açıklaması yapan Torun, dolgu işlerinin hiçbir hukuki ve yasal dayanağı olmadan başladığını ileri sürdü.

Bir kentte hizmet yapılırken, yöre halkının görüş ve düşüncelerine değer verilmeden çalışmaların başladığını belirten Torun, "Bunu kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil. Öncelikle Sayın Belediye Başkanı buraya ne yapacağını halka anlatmalı ve kamuoyu ile paylaşmalıdır. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket edilirse, bunun kabul etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Orduluların yıllar önce sahil yolunun yapımı sırasında büyük mücadele vererek, tarihe geçtiğini anımsatan Torun, "Bugün başka bir tehdit ile karşı karşıyayız. Ben bu yanlıştan dönüleceğine eminim. Bu kadar vatandaşın düşüncelerinin kabul edileceğini ve dikkate alınacağını düşünüyorum. Çünkü bir yönetici bazı hizmetleri yapabilir. Ama gönülleri kazanamazsa hizmet yapamaz. Hizmet işi gönül işidir." ifadesini kullandı.

Deniz dolgu çalışmalarının yeniden gözden geçirilmesini isteyen Torun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Lütfen buranın katledilmesine izin vermeyin. Burada zaten daha önce yeterince dolgu yapılarak alan güçlendirildi. Burada tekrar dolguya gerek yok. Eğer burada alan kazanmak istiyorsanız, bunu projelerinizle ifade ederek değerlendirebilir, paylaşabilirsiniz. Ama ne olacağını bilmediğimiz bir alanı nasıl ifade edeceğiz. Bunları yasal zemine de oturtmadan oldu bittiye getirerek yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz."

Torun, her şeye rağmen yanlış uygulamadan dönüleceğine inandığını da vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu kadar insanın yok sayılarak dolgu sürecinin devam etmesini doğru bulmuyorum. Bu kent butik bir şehirdir. Bu kentte böyle zarar verirsek yarın bunun tahribatını değiştirmek mümkün olmayacaktır. Bir kez daha uyarımı yineliyorum. Lütfen bu yanlıştan dönün, bu kadar insanın iradelerini ve düşüncülerini dikkate alın. Ordu'yu da doğal güzelliği ile baş başa bırakın."





Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi

Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.