Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi

Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:"Biz Ordu'nun artık kabuğunu kırmasını istiyoruz, ancak belli bir grup her projemizi mahkemeye taşıyarak, ideolojik bir eylem sürdürüyor"

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için başlatılan deniz dolgu çalışmalarına ilişkin, "Biz Ordu'nun artık kabuğunu kırmasını istiyoruz, ancak belli bir grup her projemizi mahkemeye taşıyarak, ideolojik bir eylem sürdürüyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından, Altınordu sahil bandında kumsal olmayan alanda yürütülen genişletme çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamasında projenin fotoğraflarına da yer veren Enver Yılmaz, "Bilindiği üzere bir süre önce Altınordu sahil bandındaki kumsal olmayan alanda genişletme çalışması başlattık. Burası artık şehrin artan nüfus yoğunluğuna cevap vermiyor. Yaz aylarında bisikletliler ve yayalar sahile sığmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, kesinlikle kumsal alana dokunmadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Karadeniz Sahil Yolu yapılırken görünen şekliyle doldurulan alanı, aslına uygun tahkimat yapıyoruz. Yani karayı denizden muhafaza ediyoruz. Aynı zamanda 9 ila 6 metre genişliğinde olmak üzere tamamen taşlık alanı düzeltiyoruz. Burada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu gibi taşlar istiflenerek, düzenli yürüyüş alanları, bisiklet yolu ve oturma grupları olacak. Biz Ordu'nun artık kabuğunu kırmasını istiyoruz, ancak belli bir grup her projemizi mahkemeye taşıyarak, ideolojik bir eylem sürdürüyor. Geçmişte bu şehirde yapılan imar ve yeşil alan katliamlarına seslerini çıkarmayanlar, şimdi bir avuç suda fırtına çıkarmaya çalışıyor."

"Kimse bizim kadar çevreci olmasın" ifadesini kullanan Enver Yılmaz, otogar, eski sanayi, stat çevresi gibi en değerli alanları yeşile kavuşturmanın mücadelesini verdiklerini, bir yılda sadece Ordu'da 584 bin ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yılmaz, projenin rıhtımla bir bütün olarak düşünülüp kamuoyuyla paylaşıldığını ve en çok beğenilen 5 projeden biri olduğunu da kaydetti.

Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi

Ordu'daki "sahilime dokunma" eylemi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.