Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

ORGANİZE Mİ OLAMIYORUZ; BİRLİK BERABERLİK SORUNUMUZ MU VAR?

ORGANİZE Mİ OLAMIYORUZ; BİRLİK BERABERLİK SORUNUMUZ MU VAR?

Günümüzde tanıtım, lobi faaliyetleri giderek önem kazanmakta. Konya’mda muhalif Belediye Başkanı dört yer haricinde yok; muhalif sivil toplum kuruluşu yok; muhalif parti milletvekili sadece iki. (1 MHP; 1 CHP) Muhalif olan Belediye Başkanı ve Milletvekilleri de sonuçta iktidara muhalif; Konya’ya değil; hepsinin amacı iktidarıyla muhalefetiyle Konya’ya hizmet. Ancak Konya’mın sesi gücüyle orantılı çıkmıyor maalesef.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu halâ içimi acıtan, emsalsiz abartılı ve hakkaniyetsiz bir ceza verdi takımımıza. Kentimizden cılız protesto sesleri çıktı; meselâ milletvekillerimiz topluca bir basın açıklaması yapmadılar. PFDK’nın bizden sonra verdiği cezaları takip ediyorum.

26 Ağustos 2017 tarihinde oynanan Mersin İdmanyurdu-Amedspor müsabakasında sahaya giren taraftarlar Amedspor oyuncusu Deniz Naki’ye yumruklu saldırı gerçekleştirdi; ceza 1 maç seyircisiz oynama.

30 Ağustos 2017 tarihinde oynanan Siirt İl Özel İdarespor-Batman Petrolspor Ziraat Türkiye Kupası ikinci tur maçında sahaya dalan iki taraf seyircileri taşlarla birbirine girdiler, Emniyet Müdür Vekili dahil altı kişi yaralandı; ceza iki maç seyircisiz oynama. Üstelik bu maçların güvenlik sorumluları ev sahibi takımlar.

Ben Konyaspor’a oranla verilen hafif cezaları her okuduğumda ilgilileri sevgi ve saygı sözcükleri olmaksızın anıyorum. Bence bu ceza Konyaspor dışında hiçbir takıma verilemezdi zaten. Ben bürokrasideki her Konyalının kentim için güç olduğunu düşünür ve her atamayı mutlulukla karşılarım. Her yıl yapılan Konyalı bürokratlar toplantısını yararlı bulur ama daha yararlı olması için bürokratların kentimde toplanması gerektiğini düşünürüm.

Birkaç gündür Sn. Uğur Özteke’nin yazılarından üzüntüyle takip ettim Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği seçimlerinde üç Burdur milletvekilinin kendi adayları etrafında nasıl birleştiğini ve seçimi adayımız Edip Yıldız’ın nasıl kaybettiğini. Yazık olmuş ama birlik ve beraberlik yoksa olmazdı zaten.

Konya’mın en önemli markalarından Konyaspor da birlik beraberliğe muhtaç. İki yıldır alınan bizleri mutlu eden sonuçların devamı için mutlaka kenetlenilmeli ve geniş katılımlı yönetimlerle yarınlar en iyi şekilde planlanmalı. Elbette her sonuçta destek olunmalı ekibimize. Biz bir ve beraber olmak gereksinimindeyken meselâ Ali Çamdalı kaptan olayıyla sarsıldık. Yönetim bu işi kadro dışılık noktasına  gelmeden çözmeliydi bence. Elbette hiç kimse Konyaspor markasının üzerinde değil ama hiç kimseye değerli hocamız da dahil.

Konyaspor’a istenildiği gibi başlamadığı sezonda üç kulvarda da başarılar diliyorum. UEFA Avrupa Ligi grup maçları iyi başlasın ve iyi gitsin. Rakiplerimizden Olympique Marseille 153,65; RedBull Salzburg 40,30; Vitoria Guimares 29,33 ve ekibimiz Konyaspor 33,23 milyon Euro takım değerine sahip. İlk maçımızı oynayacağımız Marsilya yirmi takımlı ligde beş maçta iki galibiyet, bir beraberlik, iki mağlubiyetle yedi puanla onuncu sırada yer alıyor. İyi bir başlangıç ve bu moralle gelecek lig başarıları diliyorum. Saygı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR